Jugend-kolmion sisustus

Tuttavani upea jugend-kolmio kaipasi uudelleenjärjestelyä. Isoja muutoksia, kuten lattian maalausta tai väliseinien purkua ei tahdottu tehdä eli pääasiallinen tehtäväni oli järjestellä olemassa olevat kalusteet uudelleen ja luoda pienillä muutoksilla asuntoon toimivampia ja yhtenäisempiä tiloja, jotka sopivat yhteen. Värimaailma johdettiin asukkaan olemassa olevista tekstiileistä ja kalusteista.

hilmahelena_n.jpg

Sisustussuunnitelma syntyi 3D-mallintamalla ja fiiliksiä etsien. Suunniteltavia tiloja olivat makuuhuone, eteinen, keittiö, takkahuone ja ruokailu/oleskeluhuone. Aloitin kokoamalla tilaan sopivia värejä, esineitä ja pintoja Pinterestiin:

kuvankaappaus_2013-4-13_kello_19.36.14.png

kuvankaappaus_2013-4-15_kello_20.18.29.png

Sitten hahmottelin jokaiselle tilalle omat teemansa, värinsä ja lähdin mallintamaan tiloja 3D:nä. Mallinsin neljä eri tilaa: eteisen, osan keittiöstä, ruokailuhuoneen ja takkahuoneen.

biaatch_001742.jpg

Eteinen saa uutta ilmettä ruokailuhuoneen tapetin värimaailmaa rauhallisesti toistavasta raitatapetista ja trendikkäästä, siksak-kuvioisesta matosta. Vanha kirjahylly hyödynnetään istahtamispaikkana. Sen päälle ommellaan pieni istuintyyny. Eteisen kattoon kiinnitetään asukkaan vanha kristallivalaisin. Vähän pitää blingiä olla tässäkin tilassa! Jokaisessa muussa tilassa on oma teemansa, joten huoneita yhdistävä eteinen jätetään mahdollisimman rauhalliseksi.

hilmahelena_l.jpg

Keittiössä suurin ongelma olivat tilaan kuulumattoman näköinen pakastin ja seinässä törröttävä televisio. Molemmat tarpeellisia juuri noilla sijoillaan. Keittiö ennen muutosta:

biaatch_001757.jpg

Ikkunoiden välissä seinällä oleva kirkasvalovalaisin siirretään kulman taakse siten, ettei näy enää huoneeseen sisään kävellessä. Pöydän kannen unikko-päällyste peitetään valkoisella maitolasilla tai tarralla, jolloin tilan yleisilme rauhoittuu heti. Räsymatto otetaan kokonaan pois tai korvataan valkoisella matolla. Ennen ruokailuhuoneessa ollut lehmäntalja pääsee keittiön toiseksi matoksi, ruokapöydän alle. Tämä oli asukkaan oma idea ja loistava sellainen!

biaatch_001753.jpg

 Jos jotain ei voi peittää, korostetaan sitä tai blendataan se taustaansa sopivaksi. Television ympärille suunnittelin mustavalkoisista kuvista koostuvan kehysrykelmän. Televisio ei siis enää hyppää valkoisesta seinästä silmille. Pakastimen kansi voidaan verhoilla vaikka puun syitä muistuttavalla tapetilla sopimaan muihin tasoihin. Mietin myös sen tarroittamista jollain tosi räikeällä, värikkäällä, juuri tähän suunnitellulla tarralla, mutta keittiössä oli tarpeeksi väriä jo muutenkin ja pakastimen ainoa järkevä paikka oli nurkassa, mahdollisimman piilossa, joten luovuin ajatuksesta.

hilmahelena_a.jpg

hilmahelena_c.jpg

Hyllyille jätettäisiin esille vain kauneimmat esineet.

hilmahelena_b.jpg

Ruokailuhuone oli ennen muutosta ihan eri käytössä, lähinnä olohuoneena.

biaatch_001727.jpg

Olohuoneen suunnitelmassa käytettiin pääosin olemassa olevia kalusteita, vain valkoinen sivupöytä, yksi seinäsäilytyskaluste ja messinkiset pöytälamput pitäisi hankkia lisää somisteiden lisäksi. Sini-valko-punainen värimaailma on olemassa olevien kalusteiden inspiroima. Piristeeksi löytyi messinkinen vintagevalaisin. Sivupöydille voisi hankkia saman sarjan pöytävalaisimia. Kokonaisuuden tuo yhteen jugend-henkeen sopiva tapetti sekä rohkea, valkosinikuvioinen matto. Kun ruokailupöydän alle ostetaan mattoa, pitää sen olla niin iso, että tuolin voi siirtää syrjään ja nousta pois pöydästä siten, että tuoli on vielä matolla. Matto on tässsä tapauksessa 2,4 x 2,9 metrinen.

hilmahelena_d.jpg

Antiikkinojatuileista saa kivan keskustelunurkkauksen yhdistämällä niihin rahin. Keinutuoli jää vanhalle paikalleen ja seinälle kiinnitettävään kaappiin mahtuvat kaikki kutimet ja langat.

hilmahelena_e.jpg

Takkahuoneessa oli Boknäsin kirjahyllyjä. Tältä se näytti ennen muutosta:

biaatch_001740.jpg

biaatch_001735.jpg

biaatch_001736.jpg

Takkahuone oli ihana tila, vähän varjommassa, joten ajattelin tehdä siitä viihtyisän, hyvin yksinkertaisen hengailutilan, johon voi mennä nauttimaan takkatulesta tai vaikka kutomaan. Tila rauhoittuu seinät valkoiseksi maalaamalla. Myös takka maalataan ilmeen yhtenäistämiseksi ja sen eteen ladotaan marokkolaistyylisiä laattoja, joissa on selkeä valkosininen kuvio. Birger Kaipiaisen suunnittelemaa Kiurujen yö -tapettiä käytetään parille seinäpinnalle ja jos koko tilaa ei tahdo tapetoida, voi tehdä tapettitauluja, kuten suunnitelmassa on ehdotettu. Sohva voidaan päällystää itse neulotuilla irtopäällisillä. Kirjahyllyt tasataan samalle korkeudelle.hilmahelena_g.jpg

Tilaan sopisi myös pieni sohvapöytä, pari suurta pöytälamppua ja muutama huonekasvi. Polttopuut laitetaan kirjahyllyjen väriseen koriin.

hilmahelena_f.jpg

Marokkolaisteema jatkuu takkahuoneen lampussa. Sohvatyynyillä toistetaan muiden tilojen aksenttivärejä. Matto on taas valtava ja valkoinen väri rauhoittaa tilaa. Siniset verhot tuovat tilaan elävyyttä ja tunnelmaa.

hilmahelena_i.jpg

Tämä oli huisin hauska projekti. Ja asiakaskin oli oikein tyytyväinen. Innolla odotan, että joskus ehkä näen kuvia valmiista huoneistosta ja näen, miten tuttavani ehdotukseni tulkitsi.

Kommentit (5)
  1. Vittu miten uskomattoman kaunis asunto! Unelma homma lähteä suunnittelemaan sisutusta kun on hyvät lähtökohdat ja puitteet rahallisesti ja tilassa. Kauniilta näyttää!

    1. Oli tosi upealla paikallakin, avara ja kohta vielä valoisampi. Ennen -kuvat on ihan kamalia, mutta siitä voi syyttää vain allekirjoittanutta :D…

  2. Vittu miten hirveä kämppä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *