Miltä näyttää sisustussuunnittelu?

Viime vapaa-aikoina olen lähinnä suunnitellut tuttavani kolmion sisustusta. Homma lähti liikkeelle siten, että keskustelin tuttavani kanssa siitä, mitkä kodin sisutuksen tämän hetkiset ongelmat olivat, minkälaista tyyliä hän toivoi ja kävin tietysti katsomassa itse sisustettavan tilan. Otin tilasta mittoja: huoneen korkeudet, seinien ja ikkunoiden paikat ja mitat sekä tilaan jäävien kalusteiden mitat. Lisäksi kuvasin koko tilan joka suunnasta. Kuvista selviää yllättävän paljon asioita, jotka muuten unohtuisivat kysyä tai mitata.

img_4034.jpg

Tässä sisustusprojektissa oli ihanaa se, että asukkaalla oli tosi paljon kauniita, vanhoja huonekaluja ja esineitä, joita olisi mukava hyödyntää sisustuksessa. Hän tahtoi vain apua kokonaisuuden hallinnassa. Siispä, aivot raksuttamaan ja kävelemään sisustuskauppoihin ja antiikkimestoille.

img_4035.jpg

Sisustuksen lähtökohdaksi bongasin heti tämän Sandersonin tapetin. Se sopii kauniisti talon jugend-henkeen ja on silti raikas ja moderni. Plus, siinä on tuttavani toista lempiväriä, sinistä.

img_4036.jpg

Kierroksellani bongailin esineitä, jotka jo tiesin sisustuksesta uupuvan. Keittiöstä puuttui  riittävän suuri valaisin, voisiko tämä olla se?

biaatch_001811.jpg

Olin kysynyt tuttavaltani, onko hänellä kuvia tyylistä, jota toivoi. Oli! Näistä näki hyvin asiakkaan odotuksia ja toiveita. En silti tahtonut lähteä kopioimaan lehtien tyyliä, vaan vähän lueskelin rivien välistä, mitä voisin ehdottaa. Heti tuli sellainen olo, että jotain perinteistä, mutta että vähän voitaisiin revitelläkin. Jee!!

biaatch_001747.jpg

Olen aina miettinyt, että miten voi suunnitella jotain sellaista, joka ei ole ihan sitä ominta tyyliä (terveisin neiti Musta-valko-keltainen). Ja sitten huomaan, että juuri se oli tässä projektissa hauskinta!

biaatch_001769.jpg

Bongailin muutaman tunnin kaupungilla ja sitten seurasi prosessin tärkein vaihe: menin nukkumaan. Alitajunta on minulla se parhain suunnitteluväline. Seuraava vaihe onkin sitten mallin hahmottelu ja tilan piirtäminen. Toiset piirtävät käsin, minä piirrän koneella, 3D:nä. Miltä näyttää lopputulos? Siitä täällä!

biaatch_001782.jpg

Kommentit (4)
  1. Helluuuu: kankaat ovat itseasiassa tyynyliinoja Kapteeninkadun Les Tissus Colbert -myymälästä. Siellä oli paljon ihania sinivalkoisia ja punavalkoisia, perinteisiä ja kelim-kuvioisia kankaita, tyynyliinoja ja mattoja. 🙂

  2. Vierailija: Täytyy kuulostella asiakasta hyvin tarkkaan ja lukea rivien välistä, se on tosi hauskaa! Ja toki ennen tilan mallinnusta lähetin tuttavalleni ideoitani ja kysyin, että meneekö siihen suuntaan, jota halusi. Tuossa vaiheessa käytin hyväksi myös Pinterestiä, jonne tuttavani sitten kommentoi, mikä silmäänsä eniten miellytti. Tässä tapauksessa suunnitelmani suunta oli asiakkaan mieleinen, joten jatkoin ja lisäsin yksityiskohtia samaan tyyliin. Kerron sitten toisessa postauksessa, miltä lopputulos näytti :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *