Nyt meni ihan venheilyksi!

Minä ja Elain

Kaskas, näin on taas viikko ohi vilahtanut! Kesätyön lomassa on aika vähän ehtinyt, mutta jotain sentään: vesillä kaksi kertaa tällä viikolla. Ja molemmat kerrat Hyvin Vanhoilla Venhosilla. Tiistaina minulla oli onni saada paikka historialliselle purjehdukselle Svanhild-kaljaasilla. Lähtö oli Halkolaiturista ja matka kulki kohti Suomenlinnaa. Kovin pitkälle ei päästy kun jo piti kääntyä takaisin, mutta jätti oikein kauniit muistijäljet pienen ihmisen kuuppaan. Ihana Helsinki-viikko!!

Svanhild, vuosimallia 1948.

Olipa aivan ihana ilta. Ja ilma!

Sininen taivas ja tällaiselle maakravulle riittävän tyyni sää. Silti riittävästi tuulta purjeisiin muttei niin paljon, että olisi tullut huono olo.

Sää kyllä helli näitä meren ihmettelijöitä.

Ja risteilyn jälkeinen Kauppatorimättö!!! "Kyllä se meri-ilma vaan lisää ruokahalua" oli käytetty tekosyy.

Lauantaina oltiinkin sitten Suomenlahden Puuveneilijöiden järjestämässä puuveneparaatissa. Halkolaiturista taas lähdettiin ja Kauppatorin kautta kävi tie Eiran rantaan ja siitä Suokkiin. Olin AEB-veneen kyydissä. AEB on 11,5 metrinen salonkivene on rakennettu alunperin 1928. Kuutisen vuotta sitten venhe sai uuden, näppärän omistajan ja sen täysi remontti valmistui kolmisen vuotta sitten.

AEB valittiin tänä vuonna puuveneparaatin parhaaksi historiallisesti toista kertaa peräkkäin. Aika saavutus! Omistaja oli työstänyt alusta 5000 tuntia ja viisi vuotta eli oikeaan osoitteeseen meni palkinto. Veneen omistaja sanoikin, että on naimisissa: veneiden kanssa. Kuulemma tulee halvemmaksi kuin naisen pito :D. Tässä tuon rakkaudentyön tulos Suomenlinnan vierasvenesatamassa, josta sen voi bongata vielä huomisen sunnuntain ajan.

On se nätti.

Katsojia riitti reitin varrella, tässä yleisöä Kauppahallin kupeessa.

Olipas merellistä! Ihanaa, kesä on vihdoin tullut, uskottava se on. Terveisin nyttemmin punainen hattiwatti...

Kommentit

annemi

Voi että kun kuulostaa kivalta ja näyttää upealta! :) veneily on itselle niin harvinaista herkkua, Kauppatorillakin pitäisi käydä useammin herkuttelemassa.

miian
Inspirationainen

Kauppatori oli erityisen kiva illalla, kun turisteja ei enää niin ollut ja lokitkin olivat kaikonneet. Ihanat kelit oli kyllä molempina päivinä, hyvä, että sade tuli vasta tänään!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.