Nyt meni ihan venheilyksi!

Kaskas, näin on taas viikko ohi vilahtanut! Kesätyön lomassa on aika vähän ehtinyt, mutta jotain sentään: vesillä kaksi kertaa tällä viikolla. Ja molemmat kerrat Hyvin Vanhoilla Venhosilla. Tiistaina minulla oli onni saada paikka historialliselle purjehdukselle Svanhild-kaljaasilla. Lähtö oli Halkolaiturista ja matka kulki kohti Suomenlinnaa. Kovin pitkälle ei päästy kun jo piti kääntyä takaisin, mutta jätti oikein kauniit muistijäljet pienen ihmisen kuuppaan. Ihana Helsinki-viikko!!

img_2442.jpg

Svanhild, vuosimallia 1948.

img_2344.jpg

Olipa aivan ihana ilta. Ja ilma!

img_2345.jpg

Sininen taivas ja tällaiselle maakravulle riittävän tyyni sää. Silti riittävästi tuulta purjeisiin muttei niin paljon, että olisi tullut huono olo.

img_2375.jpg

Sää kyllä helli näitä meren ihmettelijöitä.

img_2406.jpg

Ja risteilyn jälkeinen Kauppatorimättö!!! ”Kyllä se meri-ilma vaan lisää ruokahalua” oli käytetty tekosyy.

img_2410.jpg

Lauantaina oltiinkin sitten Suomenlahden Puuveneilijöiden järjestämässä puuveneparaatissa. Halkolaiturista taas lähdettiin ja Kauppatorin kautta kävi tie Eiran rantaan ja siitä Suokkiin. Olin AEB-veneen kyydissä. AEB on 11,5 metrinen salonkivene on rakennettu alunperin 1928. Kuutisen vuotta sitten venhe sai uuden, näppärän omistajan ja sen täysi remontti valmistui kolmisen vuotta sitten.

AEB valittiin tänä vuonna puuveneparaatin parhaaksi historiallisesti toista kertaa peräkkäin. Aika saavutus! Omistaja oli työstänyt alusta 5000 tuntia ja viisi vuotta eli oikeaan osoitteeseen meni palkinto. Veneen omistaja sanoikin, että on naimisissa: veneiden kanssa. Kuulemma tulee halvemmaksi kuin naisen pito :D. Tässä tuon rakkaudentyön tulos Suomenlinnan vierasvenesatamassa, josta sen voi bongata vielä huomisen sunnuntain ajan.

aeb.jpg

On se nätti.

aeb_3.jpg

Katsojia riitti reitin varrella, tässä yleisöä Kauppahallin kupeessa.

aeb_2.jpg

Olipas merellistä! Ihanaa, kesä on vihdoin tullut, uskottava se on. Terveisin nyttemmin punainen hattiwatti…

kulttuuri suosittelen matkat
Kommentit (2)
  1. Kauppatori oli erityisen kiva illalla, kun turisteja ei enää niin ollut ja lokitkin olivat kaikonneet. Ihanat kelit oli kyllä molempina päivinä, hyvä, että sade tuli vasta tänään!

  2. Voi että kun kuulostaa kivalta ja näyttää upealta! 🙂 veneily on itselle niin harvinaista herkkua, Kauppatorillakin pitäisi käydä useammin herkuttelemassa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *