Roskalavan helmi

Keväässä on sekin ihana puoli, että Ystäväni Roskalavat ilmestyvät mitä sankimmin joukoin kaduille ja pihoille. Ja koiran ulkoiluttajana olen paikalla huomattavasti useammin ja oikeampaan aikaan kuin kanssadyykkarini! Ah, mitä aarteita sieltä on poimittu pelkästään viimeisen vuoden aikana! Läheisen kampaamon remontissa sain pari kivaa baarituolia (joita oli käytetty kampaajan aputuoleina), naapurin kylppärirempan jäljiltä löytyi ihan ufohieno (tämä on vähän liiankin totta) 60-luvun varjostinvalaisin ja keskitalvella yhdeltä lavalta löytyi tämä:

img_1843.jpg

Siis normaalin ihmisen mielestä jätelavatavaraa, minun mielestäni aivan loistava pikkujakkara: runko on jämerää puuta ja palli ei pienestä heiluttelusta huojunut. Eli oli ihan ilmiselvästi hyljätty liian heppoisin perustein! Siis tästähän nyt saisi aikaan vaikka mitä! Voisin ympätä siihen kaikki lempivärini: valkoisen, mustan ja kirkkaan keltaisen. Jalat vaikka mustaksi, sitten välipuolat valkoiseksi, istuimen reuna mustaksi ja kansi keltaiseksi. Hmm. Toisaalta kuulostaa ehkä vähän turhan työläältä iltaprojektiksi. TAI, sitten voisin vaan maalata sen kokonaan MUSTAKSI ja miettiä jatkoa sitten, jos pitäisi ostaa keltaista kalustemaalia johonkin toiseenkin projektiin *onnittelee itseään ekologisesta + aikaa ja rahaa säästävästä ajattelusta*! Siispä toimeen.

Rapsuttelin ensin nuo kannen viiluriekaleet pois metallilastalla, hioin vähän (no oikeasti en hionut koska olin tosiaan vähän laiskalla tuulella. Mutta ajattelin sitä hiomista kyllä hyvän tovin), sit vedin pintaan Otexia, tuota joka harrastelijamaalarin parasta ystävää. Seuraavana päivänä musta kalustemaali tarttui pallin pintaan kuin Mustikkamehu Muumiin ja lopputulos on tässä! Ihan loistopeli!!

img_1861.jpg

puheenaiheet vastuullisuus sisustus diy
Kommentit (5)
  1. Tommi K: Saattoi olla meidän krunalainen ikkunaremontti”jäte”. Mietin itsekin, pitäiskö ottaa (esim. vaikka omat pokat), mutten keksinyt jatkotarkoitusta. Kerro sitten omassa blogissasi, mitä keksitte!

  2. Sasetar: ihan totta! Ihmiset heittävät menemään niin paljon aivan loistavaa tavaraa, vaikka monet kierrätyskeskukset ja hyväntekeväisyysjärjestötkin hakisivat ne kotoa ilmaiseksi! Ja toi sun metallisängynrunko kuulostaa tosi hyvältä löydöltä! Kuvia? Nehän on sitä siistimpiä muutenkin mitä enemmän ovat patinoituneet.

    Vierailija: kiitos kovasti :). Ensi viikolla tulee varmasti muutama päivitys. Elain on ihan kypsänä kun olen vaan kirjoitellut koko illan.

    Tommi K: siis noi ikkunanpokat on aivan mielettömiä! Niistä saa vaikka mitä! Niihin voi laittaa lasin tilalle jonkun levyn ja maalata sen vaikka liitutaulumaalilla! Tai sitten ihan lasin taakse voi liimata valokuvia ja käyttää niitä kehyksinä tai vaan asetella niitä seinälle jos ovat sellaisia ihanan kuluneita. Just yhteen kohteeseen suosittelin tuollaista sommitelmaa kun näin siellä yhden pokan. Hankkivat niitä sitten lisää erikokoisia ja asettelevat seinälle, johon maalataan valkoinen tausta tuota sommitelmaa varten. Junk art!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *