Scissor lamp -hulluutta

91-8765bel.jpg

Kuva: Ellos

Olen jo vuoden (ystäväni autotallista sellaisen vanhan version bongattuani) etsinyt sellaista vanhaa, mieluiten mustaa valaisinta, joka kiinnitetään seinään. Erikoisuutena valaisimessa pitäisi olla venyvä varsi, jolle nyt en keksi mitään järkevää suomenkielistä nimeä. Englanniksi vekotin kulkee nimellä scissor lamp. Tätä samaa mekanismia hyödynnetään ehkä tutummin esimerkiksi parranajopeileissä, joita voi vetää itseään lähemmäksi. Kas näin ikään:

24_19_chr2.jpg

 

Vaan kovin ovat hyvissä hinnoissa nuo antiikkiset industrial-henkiset lamput, jotka ovat tällaisella mekanismillä varustettuja. Riviera Maison tarjoaa yhtä, joka olisi ihan täydellinen. Paitsi hinnaltaan. Nyt alessa 200 euroa, ei ehkä ihan oikeassa hintahaarukassa. Kaunis:

115430_1.jpg

Olin jo ihan luopunut toivosta, kun päädyin työkuvioissa selaamaan Elloksen sivuja. Ja siellähän se pollotti!! Ihan täydellinen lamppu ihan täydelliseen hintaan! Ja suomenkielinen termikin taas palautui mieleen: haitarilamppu. Tämä työskentelytila sitä kovasti tarvitsisi.

img_2514.jpg

 Jo tämän kuvan ottamista varten jouduin tekemään jonkinmoisia järjestelyjä, jotta saisin lipaston päällisen edes noin puhtaaksi: pienenkin lisälaskutilan tarve on todellinen tässä 17 neliön ihmeessä. Hankin vähän aikaa sitten huuto.netistä tuon ihanan klaffilipaston, joka sittemmin on osoittautunut hyvän työtilan sijaan loistavaksi Epämääräisen Romun Kasauspaikaksi. Jotta romua mahtuisi lipaston päälle enemmän, pitäisi lampun viemää tilaa vapauttaa vähän valonlähdettä menettämättä. Apus haitarilamppu!!

Ja nyt vihdoin, ihana Edgarini on saapunut! Ja olen saanut sen ruuvattua seinäänkin!! Tältä nyt näyttää:

img_2523.jpg

Ja juu, kieltämättä hieman tarvitsisi stailausta vieläkin toi lipaston päällinen, mutta nyt saa riittää tältä illalta. Ja ps. jos joku tietää, mistä tuollaisen parranajopeilin löytäisi, niin vinkatkaa. Kaveri tarvitsee sellaisen.

koti sisustus
Kommentit (3)
  1. Anttilassakin näin vähän aikaa sitten tuollaisia peilejä-

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *