Motivaatio hukassa

Heräsin maanantai aamuun nuupahtaneella fiiliksellä ja motivaatio esimerkiksi työtäni kohtaan oli täysin hukassa. Puhuin fiiliksistäni Instatooriin ja sainkin monta tsemppiviestiä ja  hyvää vinkkiä mielen piristämiseksi.

Päivä sujui loppujenlopuksi ihan hyvin. Tsempistä ja omasta asenteesta oli taas hyötyä.

Uskon vahvasti mielen voimaan. Olen parikymmentä vuotta tsempannut itseäni tietoisen läsnäolon voimalla, mielen rauhoittamisella ja kannustavalla ajattelulla. Silti välillä törmään maanantain kaltaisiin tilanteisiin joissa kaipaan apua ja vinkkejä miten saan itseni käyntiin ja päiväni rullaamaan.

Jaankin nyt sinulle omat (muilta opitut) vinkkini motivaation löytämiseen tai ainakin pikku kikkoja jolla sen ei niin hyvän päivän saa rullaamaan edes jonkinlaisella tahdilla iltaan asti.

1) Hyväksy se, että välillä on nuhjuinen fiilis ja suorita päivän askareet liukuhihnalta. Älä edes yritä tavoitella huippusuoritusta.

2) Tee tehtävälista. Hyvää fiilistä lisää sen, kun saat vetää viivan suoritetun tehtävän yli.

3) Nuku enemmän. Liian lyhyet yöunet latistaa fiilistä.

4 Muistuta itsellesi, että tärkeiden asioiden eteen joutuu yleensä tekemään töitä.

5) Tee pieni kävelylenkki. Varsinkin luonnossa liikkuminen nollaa stressaantunutta mieltä.

6) Makaa minuutin ajan silmät kiinni sohvalla tai lattialla ja keskity pelkästään hengittämiseen. (hätätilassa voit tehdä sen myös työpaikan vessassa pöntön kannella istuen pää käsiin nojaten)

7) Jaksota työaikasi 25 minuutin pätkiin ja pidä joka setin välissä muutaman minuutin tauko. Hae vettä, kävele raput ylös alas tai venyttele.

8) Käytä ärtymystä hyväksesi. Kun kerran valmiiksi jo ottaa päästä, niin silloin voi hyvin tarttua johonkin vähän tympeään hommaan, kun ei se ainakaan silloin pilaa niitä hyviä fiiliksiä.

9) Keskity positiivisiin asioihin. Jätä negatiiviset asiat sivuun, listaa asiat mitkä hetkessä on hyvin ja yritä ammentaa niistä potkua päivääsi.

10) Aseta itsellesi selkeät ja realistiset tavoitteet. Liian pitkä tehtävälista ei kannusta. Liian suuri päivätavoite ei motivoi.

Jos mikään noista ei auta, nielaise ja jos kurkussa tuntuu vähänkään kipua, soita esimiehellesi ja kerro olevasi sairaana.

Vedä peitto korvillesi ja nuku pari tuntia extraa. Käy kävelylenkillä ja tee itsellesi hyvää ruokaa.

Seuraavana päivänä ryhdistäydyt ja intoa puhkuen päivän haasteiden pariin.

Voit seurata minua instassa @hejcki

Kommentit (2)
 1. Mulla huonosti nukuttu yö, pahimmassa tapauksesaa useampi, sekottaa niin mielen kuin kropan. Pää tuntui sumuiselta, ahdistaa, ja vatsa kenkkuilee. Silloin on paras mennä sieltä missä aita on matalin. Ja sitten kun on saanut kunnon yöunet taas, niin elämä tuntuu ihan erilaiselta!

  Koitan myös muistutella itselleni, että vaikka se kökkö olo onkin ihan kamala, se ei usein kestä kauhean kauaa. Täytyy vaan sinnitellä.

  https://naissanelioissa.wordpress.com/

  1. Torey i fel you!
   Huonosti nukkuminen on ylipäätään ihan hirveetä!
   Se lamauttaa kaiken.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *