Ladataan...

Nimittäin kesä! Toukokuun viimeistä päivää viedään ja meitä on kyllä melkein vapusta lähtien hellitty upeilla  kesäilmoilla. Kyllä se vain kuulkaas niin on, että ilmastolla on vaikutus hyvinvointiin. Omalla kohdallani henkisen hyvinvoinnin lisäksi myös fyysiseen, koska olen selkeästi motivoituneempi urheilemaan silloin, kun saan tehdä sitä ulkona, ja toisaalta salillekin on kivempi lähteä kauniissa säässä. Valoisuus taas tekee sen, että puhtia riittää aamukuudesta myöhään iltaan. Talvella kun tuntuu, ettei energiaa ole nimeksikään...

Myös hääkutsut on viimein lähetetty :) Olen tehnyt myös kahden ihanan ystävän avustuksella paikkakortit, jonka jälkeen totesinkin, että askartelut taitavat riittää minun osalta. Ei sillä, ihan hyväthän niistä tuli, mutta niiden tekeminen oli kyllä melko aikaa vievää ja tylsää puuhaa. Onneksi muut paperiset asiat tulevat suoraan painotalosta... :) Koristeluiden osalta "tee se itse"-asiat rajottuvat lähinnä tuikkukippoihin ja maljakoihin, joten uskon selviäni vielä niistä. Tai no, pitäähän sitä vielä hääkyltit maalata ja pöytäkartta tuhertaa johonkin. Mutta tuntuu kuitenkin, että asiat ovat ihan hyvällä mallilla.

Tämän viikon lauantaina olemme menossa maistamaan suunnittelemamme häämenun Sinneen, joka siis isännöi häitämme ruokien osalta. Myös kakun maistelua on luvassa ensi viikolla Ph7:ssa. Kakun tarjoajaa emme ole vielä päättäneet, mutta tuolta kuitenkin aloitamme maistelumatkamme.

Muuta akuuttiia tehtävää seuraaville viikoille on hääpuvun vienti liikeeseen, sen sovitus ja ompeluista sopiminen. Myös sormuskaupoille lähdetään kesäkuussa eli luvassa on paljon kivoja juttuja ja pikkuhiljaa alkaa tuntumaan siltä, että häät ovat jo ovella. Ihanaa, että ennen sitä on kuitenkin koko pitkä Suomen kesä vielä edessä!

Ps. kuvat ovat toukokuun alkupuolelta, kun kesä vasta heräili henkiin :)

-S

 

Ladataan...

Ladataan...

Reilu viikko takaperin tosiaankin käytiin harmaassa Suomenlinnassa katsastamassa teevestäkin tuttu juhlapaikkamme Pirunkirkon juhlasali. Kuvasaldo jäi naurettavaksi, koska koko kuvien ottaminen unohtui siinä muun homman ohessa, niin ja sääkin oli tosiaan kaikkea muuta kuin toivon sen hääpäivänä olevan. Nämäkin kuvat napattiin lähinnä siksi, että muistan miltä pöydät näyttävät :D Vaikka kuvasaldo jäi olemattomaksi, ei reissu ollut todellakaan turha. Nyt tiedän, mitä istumajärjestykselle tehhään ja kuinka monta maljakkoa tarvitsen ikkunalaudoille...Olen käynyt tilassa aiemmin kerran noin 1,5 vuotta sitten, kun varasimme tilan, mutta tässä ajassa oli kyllä ehtinyt tehokkaasti unohtamaan monet yksityiskohdat. No, nyt ne on palautettu mieleen ja seuraavan kerran mennään paikan päälle vielä kerran ennen juhlaa, niin että puolisollakin palautuu asiat mieleen ja on helpompi keskustella hänen kanssaan siitä miten tilaa tullaan käyttämään ja koristelemaan. Kesäpiknik ja hääpaikan koristelun suunnittelu Suomenlinnassa kesän to-do listalla ei kuulosta yhtään hassummalta :) Ihanaa, miten kaikki alkaa pala palalta konkretisoitumaan. 

Onneksi vapuksi meille suotiin aivan ihana aurinkoinen ja lämmin keli ja näyttää siltä, että hemmottelua on luvassa koko viikko! Kesä taitaa olla kohta taas täällä, kylläpä on ehtinyt tulla jo ikävä :) 

 

-S

 

Ladataan...

Ladataan...

Mistä tietää, että blogitaukoa on kestänyt 4,5 kuukautta... No esimerkiksi siitä, ettei muista enää käyttäjätunnusta ja salasanaa Lily.fi:ssä. 

Haipakkaa ovat menneet viimeiset vajaat viisi kuukautta ja seuraavat samanlaiset tulevat menemään varmaan yhtä nopeasti. Sitten tanssitaankin jo häitä. Hurjaa. Jännää. Niin siistiä. 

Tauon jälkeen on aina vaikea aloittaa, oli kyse sitten kirjoitustauosta, opiskelutauosta tai treenitauosta...Kaikkia yhdistää se, ettei oikein tiedä mistä aloittaisi, mutta jostain vain täytyy, jotta homma lähtee taas rullaamaan.  Joten puhutaan nyt pitkän tauon jälkeen sitten vaikka niistä itse häistä, jotka häämöttävät muutaman kuun päässä ja palataan myöhemmin siihen, mitä kaikkea muuta on ollut meneillään näiden kiireisten kuukausien aikana, kun en ole ehtinyt tänne tulla kirjoittamaan. 

Alkuvuosi oli hääsuunnitelun osalta hiljaiseloa, mutta viimeisten viikkojen aikana suunnitelmamme on edistynyt haipakkaasti. Kutsut on tilattu eilen ja ne saadaan lähetetettyä eteen päin parin viikon päästä. Niistä on siis piakkoin (haha niin varmaan :D) tulossa sneak-peak-kuvia, kunhan saadaan ne kotiutettua. Viime yönä näin kamalaa painajaista kutsuista, jotka eivät vastanneetkaan ihan sitä mitä piti. Teimme kutsut itse Vistaprintin kautta, joten toivotaan, että kutsut ovat "kotikutoisuudestaan" huolimatta onnistuneet. Kutsuista tuli mielestäni klassisen tyylikkäät, hillityt ja yksinkertaiset, joiden värimaailmana on lähinnä valkoinen ja musta. Muihin painotuotteisiin tullaan käyttämään enemmän häiden teemavärejä, joita ovat vihreä, vaaleanpunainen, persikka, valkoinen ja harmaa. Häiden lähes kaikki muut painotuotteet tuleekin suunnittelemaan Makea Design. Tällä hetkellä suunnittelemme ohjelma- ja menukortteja, sekä hääbingoa (oi kyllä, me päädytiin hääbingoon!) yhdessä Makea Designin Janinan kanssa.

Painotuotteiden lisäksi homma on hoidossa valokuvaajan, bändin ja hääviikonlopun majoituksen osalta. Päädyimme majoituksen osalta yöpymään koko viikonlopun Klaus K:n Sky Studiossa. Ajatus hotelliaamiaisesta ja laittautumisesta isossa hotellihuoneessa kaasojen kanssa hääaamuna kutkutti niin paljon, että päätimme tosiaankin siirtyä hotellimajoitukseen jo perjantaina. Ehkäpä sitä ehtii käydä tekemässä nopean iltatreeninkin vielä hotellin kuntosalilla ennen hääpäivää ;). Muita isoja kokonaisuuksia, jotka kaipaavat vielä haltuunottoa ovat tanssikurssin varaaminen, puvun viimeistely (ompelu), kakun maisteleminen ja valinta sekä menun maisteleminen ja sen lopullinen valinta. Niin ja tietysti häämatkan suunnittelu!

Pienempiä kokonaisuuksia, kuten ohjelmaa ja koristelua on myös mietitty jo jonkin verran. "Pikkujuttuja" on tehtävänä vielä paljon, listalla on esimerkiksi sormuksen hankinta, kenkien ja sukkanauhan osto, kukkien ja kimpun suunnittelu ja toimittajan valitseminen. Myös Virossa olisi tarkoitus ehtiä piipahtamaan kesän aikana ja tuoda sieltä mukana miedot juomat juhlaan. Viinithän on tosiaan hankittu jo aikaisemmin. 

Ensi viikolla käydään katsastamassa kaasojen kanssa juhlapaikka, mikä helpottanee koristelujen ja istumajärjestyksen suunnittelua. Saattaa siis olla, että tästäkin keikasta saadaan jotain kuvasaldoa ja tarinaa blogin puolelle :)

Sekava kirjoitus tauon jälkeen, mutta eiköhän se tästä taas lähde. Ainakin sain jäsenneltyä hieman omia ajatuksiani siitä mitkä asiat ovat hoidossa ja mitkä taas eivät. Koska häihin on enää muutama kuukausi ja haluan nauttia jokaisesta hetkestä sinne asti, pyrin jakamaan ja fiilistelemään täällä kaikkea mahdollista matkan varrelta, jotta minulle jäisi itse matkastakin kiva ja konkreettinen muisto :)

 

-S

 

Ladataan...

Pages