Älä ota epäonnistumista henkilökohtaisesti

No mites sitten muutenkaan?

Tiedättehän ne päivät tai viikot, jotka eivät vain tunnu sujuvan hyvällä flowlla, vaan välillä koko ajan tuntuu, että kaikki menee pieleen ja epäonnistumisen tunne hiipii kerta toisensa jälkeen mieleen. Minulla on maanantaisen hääpukuhuuman jälkeen ollut ehkä hieman tahmainen viikko ja sääkin on ollut vielä harmaa ja kolkko, masentumisen ainekset ovat siis olleet kasassa 😀

Asetin itselleni alkuvuodesta tavoitteen, että tulen kisaamaan hevosellani Helsinki International Horse Show Amateur Tourilla Helsingin jäähallilla juurikin tällä viikolla. Olen haaveillut tästä kisasta jo kauan ja keväällä sinne pääseminen näyttikin mahdolliselta. Toisin kuitenkin kävi, sillä viimeiset puoli vuotta olen kuntouttanut hevosta loukkaantumisen jäljiltä ja täten en saanut edes mahdollisuutta osallistua karsintoihin. Harmittaa, kun pitkäaikainen haave ja tämän kauden päätavoite ei toteutunutkaan. Tähän yhdistettynä tämän päivän tenttisekoiluni (väärällä kampuksella väärään aikaan = missattu tentti) ei juuri parantanut tunnelmaa, vaan oli lähinnä lisäboosti itsesääliin vaipumiselle. Olo on suoraan sanottuna ollut harmistunut ja itsesyytöksiltä ja epäonnistumisen tunteelta ei ole vältytty.

gin.jpg

Heti, kun selätin nämä tarpeettomat(?) tunteet, minua on lähinnä harmittanut (ja naurattanut) se, että otan usein vastoinkäymiset ja epäonnistumiset henkilökohtaisesti ja kovin negativiisena asiana. Menen helposti itseeni. Jos ei mitään koskaan yritä, niin ei kai voi onnistuakaan. Ja jos ei pysty ottamaan omaa epäonnea tai epäonnistumista objektiivisesti rakentavana palautteena, ei varmasti myöskään kehity haluamissaan asioissa.

gin2.jpg

Ja kyllä, menin heti kauppaan mielessäni näiden rankkojen vastoinkäymisten taltutus sokerilla. Sokeria kyllä ostin, mutta hieman luonnollisemmassa muodossa, ilmeisesti pahin olo oli hävinnyt jo kassalle päästessä, kun käteeni ei tarttunutkaan pullaa ja suklaata 😀 Hetken makoilin sohvalla ja söin tuoreesta inkivääristä ja ruokosokerista valmistettuja gin-ginejä 🙂 Nyt on kuitenkin aika nousta ylös ja lähteä treenaamaan hevosta, joka toivottavasti saa viikon päästä eläinlääkäriltä ”puhtaat paperit” ja päästään taas yhdessä kohti uusia tavoitteita.

-S

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *