Hiihtolomalla Cortina d’Ampezzossa

Täällä Italiassa karnevaaliviikko riippuu aina pääsiäisen ajankohdasta. Tänä vuonna viikko sattui kymppiviikolle. Karnevaalin loputtua alkaa pääsiäisen odotus. Yleensä Italialaiset lähtevät vuorille laskettelemaan tai viettävät vain muuten aikaa perheidensä kanssa. Meidän perhe rakastaa vuorilla olemista, laskettelemista ja hiihtämistä. Varasimme hotellin Cortina d’Ampezzosta, mihin Padovasta on vain parin tunnin matka autolla. Cortina on melkeinpä parasta mitä Dolomiitit tarjoaa; jylhät vuoret kauniin alppikylän ympärillä.

Valitsimme paikan myös sen vuoksi, että sieltä löytyy myös melkein kaikki tyttöjemme ystävät.Monella ystävä perheellä on siellä asunnot minne he menevät melkein joka viikonloppu talvisesonki aikaan.

Laskettelu on tosiaan koko perheen harrastus. Mies ja vanhin tyttö laskettelivat koko päivän. Pienempi tyttö, joka on viisi vuotias, oli joka päivä lasketteluopettajan opetettavana. Minä kävin laskettelun lisäksi hiihtämässä, mikä on maailman parasta urheilua. Hiihtäminen on jollakin tavalla niin rentouttavaa vaikka samalla todella rankkaa. Hiihtoladut olivat Cortinassa upeat. Hiihdin Dobbiacosta Cortinaan, n.30 kilometriä, jonka varrella oli pakko pysähtyä ihastelemaan henkeä salpaavia maisemia. Ei ihmekkään että latua sanotaan maailman kauneimmaksi hiihtoladuksi. Vaikka vannon aina Lapin mahtavien latujen nimiin pääsee Dobbiaco-Cortina latukin samoille pisteille. Harmi vain kun ei ole kuvia ladusta kun puhelimesta loppui kesken kaiken virta(ei ole tottunut niin kylmiin keliin).

Hotelli oli hyvällä paikalla pari sata metriä keskustasta. Meillä kahden huoneen huoneisto missä upea terassi vuorille päin. Aamuisin hotellin pihalla käyskenteli pari peuraa poikineen.

Tyttöjen huone kerros sängyllä.

Saimme idean vuokrata ensi talveksi asunnon Cortinasta. Näin kokeilisimme miltä tuntuisi käydä siellä lähes joka viikonloppu. Se olisi myös sellainen hengitysrako ja samalla saisi katkaistua arjen käymällä siellä viikonloppuisin. Ensi viikonloppuna mennään uudelleen Cortinaan ja kierrellään asuntovälittäjien luona.

Cortina ei ole pelkästään talviurheilua vaan myös kulttuuria. Tällä kertaa kävin katsomassa Andy Warholin näyttelyn, joka oli hyvin antoisa ja mielenkiintoinen.

hyvinvointi oma-elama matkat liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *