Iholle kirkkautta mantelista

Minun yksi heikkous on mantelit. Söisin niitä isoja määriä, jos pystyisin. Suositeltavaa on syödä noin kolmekymmentä mantelia päivässä. Sanotaan, että 100 gr manteleita vastaa 614 kilokaloria. Ehkä minun himoni manteleita kohtaan on niiden suuri raudan pitoisuus. Minulla on aina ollut vähän huono hemoglobiini ja luulen että myöskin senkin vuoksi mantelit vetävät minua puoleensa.Puhumattakaan kaikista niistä mineraaleista mitä ne sisältävät, mm.magnesiumia, kaliumia ja kalsiumia. Ja tietty E-vitamiiniä, mikä on iholle ihan must.

Meillä on Sisiliassa maatilalla mantelipuu, joka tuottaa joka vuosi ison sadon manteleita. Kerämme ne yleensä elokuun alussa. Kuoritaan ja laitetaan aurinkoon kuivumaan. Ne kuivuvat noin kymmenen päivää päiväs aikaan polttavan auringon alla.

Olen myös huomannut kuinka iho on alkaa hehkumaan kun syön useamman päivän ajan manteleita. Juuri se E-vitamiini on sen ihon flown salaisuus. Käytän myös manteleita paljon ruuan laitossa. Leikkaan ne veitsellä pienemmäksi ja laitan hakatut mantelit pieneen uunivuokaan ja uuniin muutamaksi minuutiksi paahtumaan. Sen jälkeen laitan sitä yleensä pasta ruuan päälle. Paahdettu manteli antaa heti oman säväyksen ruokaan kuin ruokaan.

 

Manteleiden kuorintaa.Ensin kuoritaan pois vihreä osa ja sitten auringossa kuivatuista manteleista napsutetaan kivellä pois kova kuori.

En ole vielä tehnyt mantelimaitoa, mutta tulevana kesänä ajattelin testata.

Tänään on kevään ensimmäinen päivä ja mantelipuun kukat ovat täydessä loistossaan.Kohta tulee kesä ja pääsee maalle keräilemään kaikkia näitä herkkuja.

kauneus terveys ruoka-ja-juoma iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *