Maatila Sisiliassa

Meidän maatila sijaitsee Ragusassa, Sisiliassa, contrada Zaccarialla. Olemmekin nimenneet paikan Dimora di Zaccariaksi. Me vietämme siellä kesällä kolme kuukautta. Lähdemme tyttöjen koulun loputtua ja palaamme syyskuun puolessa välissä. Paikka on kuin unelma. Vaikka maatila tarvitsisi remontointia voi siellä silti asua kesä aikaan. Olemme jo muutaman vuoden ajan miettineet remontointia mutta se käy aina niin hankalaksi kun ei asu paikalla. Meillä on aikomuksena remontoida talon lisäksi myös tallit ja muut ulkona sijaitsevat rakennukset. Tietysti maalla tarvitsee myös olla uima-allas. Dimora di Zaccarialta merelle on matkaa noin kymmenen kilometriä. Olemmekin usein aamupäivän rannalla ja iltapäivän isovanhempien luona uima-altaalla heidän maatilallaan.Kirjoitan siitä oman postauksen.

Talolta on huikea näkymä merelle ja koko rannikolle. Hyvällä ilmalla näkee Maltalle asti.

Iltaisin istumme terassilla ja ihastelemme tähtien täyttämää taivasta, joka on käden kosketeltavissa. Annoin miehelle lahjaksi muutama vuosi sitten teleskoopin millä katselemme tähtiä ja kuuta.

Talossa tulee olemaan paljon hommia. Ei niinkään talossa sisällä, jonka perusta on todella hyvä vaan tallit ja ulkorakennnukset, jotka tarvitsevat suurempaa remontointia, jotta niistä saa asumis kelvolliset.

Monte Marion kukkulalla missä talo sijaitsee oli ennen benediktiivi nunnien luostari ennen 1900-lukua. Talo on rakennettu 1907. Paikasta kerrotaan paljon tarinoita mm. että luostarin alapuolella sijaitsevista luolista lähti salakäytäviä parin kilometrin päässä sijaitsevalle benediktiivi munkkien luostarille, Cava Rennalle. Sieltä olisi löydetty vastasyntyneiden lasten luita!? Nämä on tietysti legendoja mistä ei muuta todisteita kuin kertomuksia. Luolat ovat meidän mailla ja löytyvät edelleen vaikka ei niin pitkiä. Myös muutama kallio kiveen hakattu hauta löytyy Dimora di Zaccarian alta.

Pihalta löytyy mitä minkälaista puuta. Meidän lempparit ovat manteli-,pähkinä- ja viikunapuu. Keräänkin kesällä puiden antimet talteen talvea varten. Viikunoista teen marmeladia tai kuivatan niitä auringossa.

Sisällä talossa on paljon tilaa. Meidän tytöt ovat niin innoissaan kun saavat paljon tilaa leikkeihinsä. Padovassa kun asumme keskustan alueella osakkeessa joten tilaa ei ole niin paljon kuin maalla.

Muovituolit olen hävittänyt kun en voi sietää niitä. Ne olivat talossa pari vuotta sitten sen vuoksi kun mieheni vanhemmat kävivät talolla vain päiväsaikaan ystävien kanssa. Heitä oli paljon ja tarvitsivat useita tuolia.

Talolla on 25 hehtaaria maata ympärillä. Käymme usein tutkimassa tyttöjen kanssa niitä luolia ja pysähdymme johanneksenleipäpuun alle välipalalle. Olemme nähneet mailla kettuja ja kotkia. Maat ovat suurimmaksi osaksi vuokrattu. Maanviljelijä pitää maat kunnossa ja pitää lehmiä laiduntamassa. Meillä onkin usein jännät paikat kun sonni seisoo aamulla meidän talon edessä kun on karannut aitauksesta.

Aamupalat ovat päivän parasta aikaa.Käy usein juoksemassa ennen kuin muut perheenjäsenet heräävät. Kun palaan keitän kahvit ja valmistan aamupalan kokoperheelle.

Tänä kesänä ajattelin ottaa hevosen tai ponin meille kesähoitoon. Tilalla on niin upeat ratsatusmaastot että olisi kiva kokeilla miten elämä hevosen kanssa sujuisi. Minulla oli Suomessa koko lapsuuden ja nuoruuden ajan poni ja hevonen ettei idea ihan kylmiltään tullut. 

Vielä muutama kuukausi ja päästään meidän rakkaalle maatilalle Dimora di Zaccarialle. En malta odottaa.

 

kulttuuri oma-elama remontointi matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *