New York New York

Me juhlimme New Yorkissa mieheni nelikymppisiä. Olimme matkalla kahdestaan ilman lapsia, joten sekin jo antoi oman jännityksensä matkaan. Kahdeksan vuoden jälkeen olimme yhtäkkiä viikon lomalla kahdestaan. Pystyisimme kiertämään kaikessa rauhassa suurimman osan New Yorkin museoista ja kävellä koko päivän auringonlaskuun saakka. Minulle oli ensimmäinen kerta isossa omenassa. Kaupunki oli yhtä mahtava kuin olin aina kuvitellutkin. Kulttuuri anti oli ihan omaa luokkaansa. Museot hyvin organisoituja ja kaupunkissa oli helppo liikkua riippumatta sen miljoonista ihmisistä. Minulle matka tarkoittaa kaupungin kiertämistä melkein sata prosenttisesti.

Lähdimme aamulla aikaisin liikenteeseen. Ihan ensimmäisenä päivänä tutustuimme Guggenheimin museoon, joka oli arkkitehtoonisesti upea rakennus. Frank Lloyd Wright on antanut kyllä parastaan.

Meidän hotelli sijaitsi Tribecassa joten siitä oli helppo lähteä kiertämään kaupunkia. Kaikista kaunein museo oli ehdottomasti  Frick Collection joka löytyy 70th St Fifth Ave kohdalta.Tämä yksityis kokoelma oli teräspohatan, Henry Clay Frickin, omassa kodissaan mikä oli avattu yleisölle. Uskomattoman kaunis! Taide kokoelma oli omaa luokkaansa.Täältä jäi mieleen Vermeerin upea teos.

En kirjoita tässä jokaisesta museosta missä kävimme vaan te näette ne kuvissa. Mainitsen sen sijaan ne mitkä jäivät ehdottomasti mieleen.

Olen kiertänyt täällä Italiassa ja Pariisissa kaikista hienoimmat ja upeimmat museot että esim. Impressionistit ja Italialaiset taiteilijat jätän tässä mainitsematta.

Mikä jäi parhaiten mieleen ja sydämeen oli Meatpacking District ja Highline. Myös Whitney Museum of American Art oli monella tavalla mielenkiintoinen.

Voisin asua New Yorkissa vain Central Parkin vuoksi. Sen magia sai pysähtymään ja hengähtämään kaupungin hektisyydestä.Siellä oli joogaajia, perheitä piknikeillä ja lenkkelijöitä vaikka minkälaista.

Olemmekin suunnittelemassa jo seuraavaa New Yorkin reissua yhdistäen siihen myös New Yorkin maratoonin.

Harlem on se osa Manhattanista joka jäi mieleen sen erinlaisuudestaan. Olin hyvin utelias Harlemin suhteeseen. Halusin nähdä sen aitouden ja sankin sen mitä odotin. Harlem on pysynyt sellaisena vuosikymmeniä. Tietysti osaa Harlemin kuvaa on muokannut muutamien kuuluisuuksien ostamat ja kunnostamat asunnot. Me kävimme kuuuntelemassa gospellia Abyssianian Baptist Churchissä, Apollo Theaterissa ja kuuntelemassa jazz jamia Marjorie Eliotin yksityisasunnossa. Kävimme syömässä ruotsalais-etiopilaisen, superkokin, Marcus Samuelssonin ravintolassa, Red Roosterissa. Voin suositella sataprosenttisesti.

Minun New York on upeita museoita, hyviä ravintoloita, ihmisten värikkyys ja kaikkea sitä mitä en pysty sanoiksi pukea. New Yorkissa voit saada valtavan menestyksen urallasi ja toisena päivänä löytää itsesi kadulta. New York on suurien vastakohtien kaupunki, joka ottaa yhtä paljon kuin antaa. Minulle tämä kaupunki sai suuria tunteita pintaan ja tiedän että meidän tutustuminen ei jäänyt vain tähän kertaan. Paljon näimme mutta myös paljon jäi näkemättä. Ei viikossa voi vain nähdä kaikkea näin suuressa kulttuurin mekassa.

 

 

kulttuuri museot-ja-nayttelyt oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *