”Mä ajattelin siellä Barcelonassa elää lähinnä oluella”

Markku ja tanskalaisvahvistuksemme Ida saivat tiistaina salilla ahkeroidessaan aivan huikean idean: road trip! Koska mikään suunnitelma ei pysy samana alusta toteutukseen saakka, vaihtui myös Lissabonin road trip viikonloppuvisiitiksi Barcelonaan. Pienen säädön jälkeen ostettiin lennot eilen ja varattiin halvimmasta hostellista sekasikiö dorm. Viikon päästä kutsuu näitä naisia ranta, ja ilmeisesti myös muutamat nähtävyydet.

img_6288_0.jpg

Tuijottelen tällaista näkymää aina altaalla loikoillessani töissä.

Koska aika Madridissa käy huolestuttavan vähiin, ajateltiin tutkia vähän meidän TO DO IN SPAIN -listaa ja hoidella muutamat Pakko Käydä -paikat pois alta. Listahan meni joten kuten näin:

– Aviomies (tärkein ensin)

– Museo del Prado (tänne oltiin menossa mutta ”ei oltu taidetuulella” ja mentiinkin oluille)

– Palatsi (tämän vieressä kökötettiin kerran lasillisilla mutta ei tietenkään tajuttu kököttävämme)

– San Fransisco el Grande (tänne eksyttiin tänään vahingossa koska Markku arkkitehtinä-to-be ”kyllä mun joku kirkko pitää käydä katsomassa!” Mukavaa, että se sattuikin olemaan listalla)

– Barcelona (2.8-4.8!!)

– Crazy partying (ei varmaan tarvitse kommentoida)

– Kauppahalli 

– Kirppis el Rastro (sunnuntaiaamuisin klo 9 alkaen. Sunnuntai. Aamuisin. Kts kohta crazy partying)

img_6294_0.jpg

Plaza Mayor. Tyhjä aukio täynnä rahaa kerääviä hassunhauskoja hahmoja. Ja patsas.

Ahkerina naisina saatiin ruksittua listalta pois vaikka kuinka monta paikkaa, sellaisiakin, joita ei listalla edes ollut! Olisinpa vaan tiennyt käveltävien kilometrien määrän ennen kuin lähdin kotoa jalassani eilen ostetut seitsemän euron sandaalit. Markku tarjoutui jopa kantamaan, mutta ajattelin herättävämme jo ihan tavallisesti kävellen suhteellisen paljon huomiota. 

img_6348.jpg

Herkkua on siinä monenlaista.

Plaza Mayorin jälkeen suunnattiin San Miguelin kauppahalliin. (Plaza Mayoria vastapäätä.) Oli herkkullisen näköistä muttei ostettu mitään. Paikka löytyy vissiin jostain turistioppaasta, päättelin ihan itse asiakaskuntaa katselemalla. Ainakin sulauduttiin joukkoon.

img_6347.jpg

Mmm.

img_6306.jpg

”Markku oo tutkivanasi niitä hedelmiä!”

Kauppahallista poistuessamme jano oli kasvanut sellaisiin sfääreihin, että jokin kuppila oli löydettävä. Mutta senhän tietää, että kun jotain etsii niin sitä ei löydä. Ja että eksyminen voi joskus olla parasta mitä ihmiselle voi tapahtua. Niin kävi myöskin tässä tapauksessa. Kuppila kuitenkin löytyi, ja sen jälkeen löytyi tämä:

img_6329.jpg

Markku etsii sulhastaan. ”Jaahas. Täällähän kelpais vaikka mennä naimisiin.”

img_6327.jpg

No se kirkko. Löytyy siis Plaza San Fransiscolta. Vieressä ihana puisto, jossa voi mennä naimisiin.

Kunnioitettiin kerrankin sääntöjä, eikä otettu El Grande kirkossa kuvia, vaikka mieli tekikin. Ihan huikea paikka. Suosittelemme. 

img_6335.jpg

Taidetta.

Huikean kirkon jälkeen jatkettiin pyhiinvaellustamme kohti Royal Palacea (se, minkä vieressä kerran istuttiin terassilla), sen jälkeen superkivan puiston läpi (miksi nää kivat paikat löytyy vasta nyt!) Gran Vialle. Aikamoinen vaellus eikä edes jäätelöitä syöty, kerrassaan ennen näkemätöntä! Kuvien taso laski tässä vaiheessa kuin lehmän häntä, joten säästettäköön teidät lukuisilta yhteiskuvilta ja mun McGyver-tukalta. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *