Kivijalkapuoteja Jyväskylässä, osa 1

Ehtihän täällä puoli vuotta mennä monkuessa miten paljon on ikävä Valtteria ja Uudenmaankadun puoteja, Flemaria ja Stokkan vitoskerrosta.

Itseasiassa olen elänyt vuosikausia suppeammassa kulutuskehässä kun luulinkaan. Olin urautunut. Samat liikkeet ja niiden arkivalikoimat, siellä hiplasin tuttuja koruja ja räpelsin kalliita kauneuksia vuosi toisensa jälkeen vaikka tiesin ettei niihin ole koskaan varaa. Luulin että elän kultasuonessa keskellä Suomen laajinta tavaravalikoimaa ja löytömahdollisuudet ovat helsinkiläiselle rajattomat (kirppiksiin tämä ei kyllä päde, sillä edelleen on ikävä naapurin Valtteria ja se ikävä ei mikskään muutu).

Kuusi kuukautta kului ja ajatus "laajimmasta tavaravalikoimasta" sai uuden merkityksen. Helsingissä laajuus on myös maantieteellistä. Ihanat uutuudet ja uudet suunnittelijat ripottelevat taidonnäytteitään pitkin kivijalkapuoteja siihen tahtiin, etten kai koskaan saanut niistä montaakaan kiinni. Se on harmi. Eihän Helsinki niin iso kaupunki ole. Olisin kai voinut koluta niitä määrätietoisemminkin. Mutta kun aikani tuntui jo silloin olevan koluamista arvokkaampaa enkä ollut valmis aarrejahtiin.

Nyt sitten tämä mitään-ansaitsematon asenteeni on saanut uuden mahdollisuuden päästä kauniiden tavaroiden taivaaseen. Ensivalitusten jälkeen silmäni avautuivat (ja sormeni tajusivat naputella muutaman oleellisen hakusanan) ja tässäpä löydökseni kaupungista nimeltä Jyväskylä. TÄÄLLÄ ON VAIKKA MITÄ!!

1. Kaarinan Kauppa

Sieltä saa Methodia! Muutenkin vaikuttava valikoima luomuruokaa, ekoa, käsitöitä ja tuoretavaraa. Omppuja, saippuoita ja limonaadia. Mutta tosta Methodista, maailman parhaasta myrkyttömästä pesuaine-perheestä, olin eniten innoissani.

2. Selma

Selma nököttää meidän kotikadulla, suoraan vastapäätä. Häpeäisin että löysin sen vasta nyt, ellei putiikin ikkunoiden reunaa verhoava omituinen vihreä painotaloteippaus olisi työntänyt luotaan tien toiselle puolelle kävelemään. Onneksi tajusin lähestyä toissaviikolla ilman teippiennakkoluuloja. Ferm Livingiä, emalia, rautaa, puuta ja HK Livingiä- ja kaikkea tätä saa lisää tilauksesta. Sen kun selaat katalogia ja valitset mitä tahdot.

3. Pienikamari

Pienikamari on myös meidän kotikadulla. Siellä on kotimaista ja merentakaa tuotua, sisustusta ja leikkitavaroita. Erityisesti lastenosaston robotit, lelut ja kiiltokuvat saavat kädet väpäjämään, mutta on tämä aikuistenkin osasto ihan omaa luokkaansa.  Kattokaa nyt vaikka noita laku-pannunalusia... Slurppelos!

Tämä olkoon vasta osa 1 . Seuraavassa osassa mm. Kalaliike Mäkinen ja taidemuseot. Niistä löytyy sekä eläviä että elottomia Keskimaan ihmeitä.

Kommentit

Aikuinen ystävä (Ei varmistettu)

Löysit oman meth-kauppiaan! Hehee... Minna tuli käymään täällä Hermannissa K&T luona ja kertoili miten meidän täytyy tulla käymän JKLssä jotta osataan arvostaa stadia... Öö, mä luulen että arvostan jo. Mut kiva kun löysit uusia näpellyskauppoja.

Rosita (Ei varmistettu)

Minskhi rakhas, se on Katriinan Kauppa!!! :)

mikihara

Oho! Niin onkin! Voi Katriina, anteeksi kun olet leimautunut meth-kauppiaaksi ja vielä väärällä nimellä... semmosta sattuu :D

Vierailija (Ei varmistettu)

muista myös yliopistonkadun korttikauppa Harjun paperi. ihan mahtava valikoima postikortteja ja vähän muutakin, myös noita polka jamin kortteja myynnissä :--)

Vierailija (Ei varmistettu)

Saat anteeksi : D ja kiva kun löysit puodin. Jyväskylästä löytyy toinenkin isompi Katriinan Kauppa : ), luulen että pidät siitä!

Virpi Piippo kauppias, Katriinan kauppa

mikihara

Kiitos Virpi ja Katriinan väki! Ootte kyllä ihanan ymmärtäväisiä ja muutenkin mahtavia. Kävin nimittäin käskystä tuolla isommassakin kaupassa (joka on sulokkaasti juuri työmatkani varrella) ja voi hyvät hyssykät mikä hyvän mielen kokemus! Siitä hetkestä eteenpäin kun oven avasi, oli kuin eri maailmassa.

Oli vintagea, vihanneksia, saippuaa ja koruja. Karamelleja ja kaakaopapuja. Pellavaa ja rintasokeria. Ihana kokonaisvaltanen konsepti ihmisille, jotka kaipaa vanhanajan asioita tai vaan puhtaampaa ja reilumpaa uutta tavaraa. Tai hetken poissa pahasta maailmasta. 

Kaikenlisäksi siellä oli pulla- ja karkki- ja kahvi- ja ruisleipä- ja mehutarjoilu. HUH HUH!!! <3

kk2.jpg

kk1.jpg

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.