Liiterin kumpparit

Kun Sörnäisten Lidl avasi, se oli kun etelään olis mennyt. Siellä tuoksui kloori, suitsuke ja hedelmät. Vieraat etiketit ja värikkäät hintalaput huusivat "Olen ulkomailta! Ja epäilyttävä! Mutta halpa!". Kaikki oli merkillistä ja kutkuttavaa. Asiakkaat olivat ihan erinäköisiä kuin Asematunnelin S-Marketissa. Muistan että noukin kehutun pakastepitsan ja jäätelön kainalooni, ja luikin kassan kautta nopeasti karkuun. Se oli kauhean jännä kokemus. Vieläkin kihelmöi.

No, siitä on 4 vuotta ja pitkälle on tultu. Lidl on jo mielikuvissa ihan erilainen, mutta muuttunut myös valikoimaltaan kattavammaksi. Edelleen vastaan iskee etelässä ruokakauppaan -menofiilis, se on ihanaa. Mutta nyt Liiterissä kävijää tervehtii myös paistopisteen tuoreiden leipomusten tuoksut, kirkkaat hedelmät ja deluxe-mustekalatuorepasta. Mikään ei ole epäilyttävää. Enää.

Sitten kärriin ladataan ensin se, mikä on Lidlissä parasta: siemenleipä, maalaisleipä, vihannekset, rahkat, leikkeleet, pestot, aurinkokuivatut tomaatit ja appelsiinimehut. Sen jälkeen valkataan deluxe-tuotteista ihanimmat päältä. Vaikka ilmakuivattua kinkkua ja juureslastuja. Ja kassalta liljoja! 

Nyt kaikki käy Lidlissä. S-Marketeista enää täydennetään.

Lidlin henkilökohtainen kasvutarina elämässäni saavutti kliimaksinsa toissaviikolla, kun ostin sieltä kengät. Kyllä, kumpparit – ALENNUKSESTA. Sain ystävänkin tempaukseen mukaan, ja nyt me flanöörataan Jyväskylän kaduilla Lidlin alekumppareissa niinkuin huomista ei olis.

Ensi viikolla testaan ruotsalaisen Lidlin, ja tämähän jännittää aivan vietävästi. Onkohan se paljon halvempi? Vielä halvempi kuin Kööpenhaminan, josta sai jopa viiniä? Iik! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.