Pidin siitä mistä kerroit, ihmisestä joka halusi muistoksi talon

 

Meillä on asunto-aiheisia ajatuksia. Vuokra-asunto ja omistusasunto ja asumiskustannukset ja plip plap plööp. Eikö kaikki voisi vaan laittaa tennarit jalkaan ja pitää hauskaa ja olla ajattelematta asunto-asioita.

Mutta ei voi, kun edessä on valinta vuokra- tai omistusasunnosta. Vaihtoehdoista "tätä-asuntoa-ei-tarvitse-eikä-saa-rempata-kodiksi" ja "tämä-asunto-on-remontoijan-unelma-mutta-tajuatko-yhtään-mihin-sitoudut".

Olen katsonut vierestä kun sukulaiset, ystävät ja naapurit remppaa. Nähnyt miten iloisia ne on kun yksi asia onnistuu, ei edes yksi huone vaan ihan vaikka vaan yksi onnistunut pistorasian paikka, ja nähnyt mitä remppapainotteinen elämäntyyli tekee suomalaisen psyykelle. Kun "kaikki" pitää tehdä itse. Ja tottakai pitää, kun varaa ei ole urakoitsijan palkkaamiseen, vahtimiseen ja virheiden korjaamiseen.

En tahdo olla iloinen oikeaan paikkaan menneestä pistorasiasta tai kuusi vuotta asennusta odottaneiden listojen saamisesta seinään. Haluan olla iloinen asumisesta.

Mutta haluaisin olla myös se ihminen, jolla on muistoja kodista, eikä pelkistä asunnoista.

Siksi on kovin kovin hankalaa tietää, mitä haluaa, kun vuokrakämpän kustannukset hipoo pilviä ja edullisemmin ostaisi oman. Oman, tyydyttävässä kunnossa olevan unelman. Joka vaatii rempan.

Ja remppa on sama kuin muutto joka on sama kuin juurihoito joka on sama kuin veromätkyt joka on sama kuin maksapalakastike.

Kommentit

Tuulee tuulee

Vaatiiko välttämättä rempan? Vai löytyiskö sellainen tyydyttäväkuntoinen joka on ihan kiva tyydyttävä, jossa ei välttämättä tarvii tehdä juuri mitään jos ei halua? Sellanen, jossa toistaiseksi riittää vaan laittaa matot lattioille ja taulut seinille ja maalata vähän jotakin jos huvittaa. :) Joskus tuntuu, että ihmisillä on standardit ehkä vähän liian korkealla sen suhteen, kuinka uudeksi ja valmiiksi se oma koti pitäisi heti saada - tai siis saa ne niillä olla korkealla jos ne tykkää ja jaksaa, mutta on hyvä muistaa että itse ei tarvitse siihen lähteä jos viihtyy ihan hyvin vähän kuluneempienkin pintojen keskellä.

mikihara

Am, no juurikin näin! :) Tyytyminen ja kärsivällisyys on ne seuraavat oleelliset momentit, olipa kyseessä   välttäväkuntoinen tai tyydyttäväkuntoinen asunto, JOS se on sellainen kämppä minkä syystä tai toisesta todella, todella haluat. Rauhassa ja omaan tahtiin, oman jaksamisen mukaan tehdään ja pointti onkin saada talon alkuperäinen tunnelma hissukseen puhuttelemaan eikä vain liimataleikata omaa visiota häthätää päälle. Ihmisten asuntomessu/etelästä ostettu sisustuslehti/näin kerran MTV cribsissä-visiot on joskus niin huikeita että ei ihme että moni haukkaa liian ison palan pankista ja päästä.

Jos asunto on THE asunto ja sitä vaan TIETÄÄ että tää, tää se on, niin kyllä sitä katsoo niitä kuutta eri muovimattokuosia ja sekavaa kyprokkilevyseinä-sokkeloa jonkun aikaa ihan kevyeen, mutta kyllä siellä pohjalla on silloin oltava aika varma tunne siitä että 1. tästä saa vielä nätin, 2.meillä ei ole mitään kiirettä ja 3.mun henkinen kantti kestää keskeneräisyyttä ja 4.hitaasti tekeminen on parasta tekemistä.

Tuulee tuulee

Joo, toki asunnon on oikeasti kolahdettava joltain osin, ei sitä nyt huvikseen pistä kuusinumeroisia (tai viisi-, en tiedä missä kaupungissa asut terv. helsinkiläinen, heh) summia luukkuun joka ei tunnu yhtään kivalta tai omalta! Mutta tosiaan just nuo huikeat visiot - joo, tietysti itsekin voisin asua vaikka jossain japanilaisen arkkitehdin suunnittelemassa modernissa unelmassa tai hitto tsaarin tyttären privaattilinnassa, mutta kyllä mä vähemmälläkin tunnen olevani kotona. :) Parannusta se ainakin mun tapauksessa kaikkiin edellisiin vuokrakämppiin verrattuna on anyway!

EmmaS (Ei varmistettu)

Suosittelen seuraavaa konseptia:
Tehkää fiksun ihmisen ratkaisu ja ostakaa asunto, kriteereinä hyvä pohja ja sijainti.
Ottakaa remonttilaina.
Palkatkaa ammattilainen remontoimaan.
Polttakaa pinnanne ja kuluttakaa kärsivällisyytenne ja hajottakaa laskimenne etsiessänne sopivia materiaaleja sopivaan hintaan.
Muuttakaa omaan Onnelaan.
Odottakaa 24 kuukautta.
Laittakaa asunto lihoiksi hyvällä marginaalilla vielä remonttilainankin jälkeen – kiitos tasokkaasti tehdyn remontin ja hyvällä maulla valikoitujen raaka-aineiden. Myyntivaiheessa kekseliäs mutta kaunis sisustus on plussaa. Ehkä. Tai ehkä uudet ihmisetkin vain etsivät asuntoa, jossa on hyvä pohja ja sijainti.
Tai sit ostakaa tää meidän. Valmis setti mut väärässä kaupungissa, eh?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.