Puolessa tunnissa kesäkuntoon! eli kuvausmatkalla Keski-Suomessa

Olin lauantaina juhlissa, joita emännöi nainen Itsekurilla. Jos joltain otan treenivinkkejä vastaan, niin tältä trikookuningattarelta.

Sain kaksi vinkkiä: seitsemän minuutin treeni ja 30 minuutin intervallilenkki. Oli lohduttavaa kuulla, että Itsekuri-kuningattarellakin on joskus siis kiire. Seitsemän minuutin treeni kuulosti liian hyvältä (ja liian välittömiä tuloksia tuottamattomalta kaltaiselleni kaikki-mulle-heti-mankujalle) joten laitoin sunnuntai-iltana 30 minuutin lenkin testiin. Sen jälkeen sitä on testattu joka päivä. Ja se on HUNAJA(T)A.

Alkuun mennä hölkötetään 10 minuuttia, jonka jälkeen pistetään zombit-jahtaa-mua-paniikki-paniikki-vaihde päälle puoleksi minuutiksi ja singotaan eteenpäin niin kovaa kun kintuista lähtee. Sen jälkeen puolentoista minuutin kävely, ja taas juostaan täysillä puoli minuuttia ja niin edelleen ja niin edelleen. 30 minuutissa ehtii tehdä 10 intervallia, mutta hommaahan voi jatkaa niin kauan kun lenkkarinpohjat ja kanssalenkkeilijät kestää (testastin tätä nimittäin Harjun radalla ja sain hämmentyneitä katseita osakseni – näytin epäilemättä siltä että pissahätä pääsi yllättämään ja koitin päästä mahdollisimman nopeasti kotiin, mutta sitten laskinkin alleni ja hätä helpotti. Ja tämä toistui 10 kertaa. Stupid much?).

Humpan juoni on siis selkeä, sykemittarista aika ja parillisilla tasaminuuteilla lähdetään aina juoksemaan. Keskisyke on ollut päälle 140 ja huippusyke 180, eli ihan huolella pääsee (helteessä) pinkomaan. Kaloreita kulahtaa sellaiset 250 sen puolen tunnin aikana, joka kertoo kotiinpalatessa hissin peilistä tuijottavan punaisen hikipalleronaaman lisäksi siitä, että intervallit pistää kropan oikeastikin mukavaan polttomodeen. Ja niin kauan kun hengittää oikein ja kengät on hyvät, hapenottokyky kehittyy ja kunto nousee. Mitkä on tietenkin täysin toisarvoisia seikkoja koska ne eivät näy HETI.

Maisemat kuitenkin näkyvät. Ihan heti, ihan siinä silmien edessä. Vaikka Jyväskylä on osoittautunut hard-to-get -tason tuttavaksi, nämä omimani lenkkimaisemat on kyllä ihan helmeä. Varsinkin Tallinna-kauppa ja self-help -tyyppiset bussilinjat.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.