Oman kodin turvavarustelut

Viimeaikoina olen vakavasti ruvennut miettimään oman kotini turvallisuutta. Kaikki pahat uutiset maailmalta ja kotimaastakin pistävät vain enemmän ja enemmän miettimään sitä, että onkohan tässä täysin turvassa kuitenkaan. Välillä räjähtää pommi jossakin, toisaalla ryöstetään Siwa tai sitten iltasanomien otsikoista pompsahtelevat esille jatkuvat kaupungilla tapahtuvat pahoinpitelyt ja muu ilkivalta.

Aina siten ajattelee, että ”eihän tämä omalle kohdalle satu, kun muille vaan” tai ”Juu, kyllähän sitä Helsingissä tapahtuu, mutta toista se on Tampereella”.

Mutta onko? Voiko sitä sanoa edes syrjäseudulla asuva enää olevansa turvassa? 

Minä tulin siihen tulokseen, että ei voi. Tästä suivaantuneen aloinkin sitten Googlettelemaan erilaisia vaihtoehtoja miten oman kodin turvaa voisi parantaa. Vartiointi sopimukset ovat kalliita, ja tuleekohan niitä vartioita edes paikalle silloin jos niitä tarvitsisi? Toisaalta ei sitä viitsisi myöskään ihan Berliinin linjaa ottaa ja rakentaa älytöntä muuria talon ympärille. Itse kuitenkin pidän naapureistani ja lapset minuakin enemmän.

Noh, onneksi tarjolla oli kuitenkin muitakin ratkaisuja ja eksyinkin pian Sähköbitin sähkötarvikekauppaan. Enpä muuten ennen tiennyt, että kuluttajille räätälöityjä valvontaratkaisuja ja turvalaitteita on näin mieletön määrä sekä vieläpä kohtuulliseen hintaan.

Tarjolla on liiketunnistinta, infrapunailmaisinta, siireenejä, magneettikytkimiä, turvavalaistuskeskuksia, hälytyskelloja, häkävaroittimia, robottipuhelimia, koodilukkoja ja vaikka mitä muuta! Tuotteiden hinnatkin ovat alkaen n. 20 euroa, miksi minulle ei ikinä kertonut kukaan? Jotenkin itse olen elänyt aina siinä uskossa, että kodin turvalaitteet maksaisivat tuhansia euroja.

Nyt itselläni onkin mielestäni varsin vertailukelpoinen turvajärjestelmä ja ohessa pientä esittelyä:

Eli meillä suhteellisen iso omakotitalo ja paljon tilaa, mitä kukaan ei käytä yöaikaan eikä varsinkaan kun olemme matkoilla. Nämä tilathan halusin ensimmäisenä turvata liikkeentunnistimilla, joista pitkän harkinnan ja vertailun jälkeen ostoskoriin tarttui Sähköbit verkkokaupasta FA-Versa GSM Kit hälytyspaketti. Tämä paketti piti sisällään itse hälytyskeskuksen, LCD-käyttölaitteen, GSM-reitittimen, äänimodulin, 2 kpl liikeilmaisimia, 2kpl magneetti kytkimiä ja tukevan metallikotelon. Paketin hinta oli tilaushetkellä 699€, jota halvemmalla en vastaavan tasoista tuotetta itse löytänyt mistään muualta.

finalert-fa-versa-kit-250x250.jpg

Kuva: Sähköbit.fi

Vertailun jälkeen tulin siihen tulokseen, että tämä paketti on kuin omakotitalossa asuville räätälöity. Liikkeenilmaisimissa on 15 metrin ja 141 asteen toimintasäde sekä kaksi magneettikytkintä riittää yleensä etu- ja takaoviin. Meillä on tällä hetkellä sen verran isot tilat, jonka takia otin vielä yhden extra infrapunailmaisimen, jotta kaikki tärkeimmät tilat saadaan varmasti katettua.

Ihan helppoa laitteen asennus ei kuitenkaan ollut, vaan itse turvaudun suosiolla meidän paikalliseen vartiointipalveluun. Palvelusta tulivat teippaamaan laitteet paikalleen ja myivät minulle vielä edullisen sopimuksen. Nykyisellään vartiointikeskukseen lähtee ilmoitus, jos hälyttimet laukeaa ja sieltä puhelinsoitto takaisin. Jos vastausta ei kuulu puhelinsoittoon, niin paikalle kiiruhtaa vartiointiliikkeen partio. Tarjolla olisi ollut myös monia muita erilaisia sopimuksia, mutta koen että tämä sopii meille mainiosti.

Mikä tämän kirjoituksen pointti sitten oli?

  • Enää kukaan ei voi luottaa asuinalueen turvallisuuteen
  • Turvalaitteet eivät ole nykyisin enää kalliita
  • Kodin turvakeskus on mielestäni pieni hinta saatuun hyötyyn nähden

Tuotteiden tilaamiseen, asennukseen ja kaikkeen muuhun paloi aikaa noin kolme päivää ja hieman yli 1000 euroa rahaa (sopimuksen mukaan lukien). Tämän jälkeen tuli jopa hieman hölmö olo, että miksi en sitten ole varustanut kallisarvoista kotiani jo aikaisemmin.

Miten sinä olet varustellut kotiasi? Koet olevasi turvassa vai onko aikomuksia tehdä asialle jotakin ennen kuin on liian myöhäistä? Muista kommentoida oma näkökantasi alapuolelle 🙂

 

 

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *