A blueberry kind of day

G O O D   M O R N I N G  !

Täällä aletaan olemaan jo jännän äärellä! Enään viikko ja 2 päivää laskettuun aikaan. Eli viimeistään vajaan kuukauden päästä meillä on ihana pieni tyttö täällä kotona meidän kanssa.

En malta enään odottaa!

Mustikkapiirakasta ja mustikkasmoothiesta tuli aivan törkeen hyvää! suosittelen ostamaan kotimaisia mustikoita jos innostutte leipomaan näitä juttuja.

Muutama kuva myös parin viikon takaisesta kuvausessiosta Ashleyn kanssa. Loput kuvat laitan tänne myöhemmin.

www.ashleyschulmanphotography.com

Kivaa päivää! Pus o kram

IMG_5771.JPG

IMG_5769.JPG

IMG_5732.JPG

MUSTIKKAPIIRAKKA

Pohja

100g Voita

3/4dl Sokeria

1kpl Muna

2 1/2dl vehnäjauhoja

3/4tl Leivinjauhetta

Täyte

200g Kermaviiliä

1kpl Muna

3/4dl Sokeria

1tl Vaniljasokeria

200g Mustikoita

Valmistus

Sulata voi. Vatkaa joukkoon sokeri ja muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Voitele halkaisijaltaan 26-28-senttinen piirasvuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa ranskankerma, muna ja sokerit keskenään. Sekoita joukkoon mustikat. Levitä täyte taikinan päälle vuokaan.

Paista mustikkapiirakkaaa 200-asteisessa uunissa, hieman keskitasoa alempana 25-30 minuuttia.

Koristeluun käytin valkosuklaata ja minttua.

11884957_1635379400070822_7689212871337722202_o-3.jpg

IMG_5697.JPG

MUSTIKKASMOOTHIE

1-2dl Mustikoita

1dl Vaniljan makuista soija maitoa

1prk Maitorahkaa

2 Kanamunavalkuaista

2-4 Jääpalaa (ei tarvitse lisätä jäitä jos käytät pakastemustikoita)

11930928_1635379480070814_6788830658944916373_o-3.jpg

11947981_1635379356737493_5382378259465660969_o-4.jpg

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma raskaus-ja-synnytys

Baby & Baking

Tänään oli täydellinen päivä!

Otettiin ihanan kanadalaisen Ashleyn kanssa erilaisia kivoja kuvia minusta ja masusta. Teen niistä vielä erillisen postauksen tässä lähiaikoina tänne. Ashley on todella taitava valokuvaaja, joten jos on tarvetta ammattivalokujaavalle suosittelen olemaan häneen yhteydessä.

www.ashleyschulmanphotography.com

Olen myös innostunut leipomaan erilaisia kakkuja, tänään tein Banoffee -kakun browniepohjalla. Suosittelen kokeilemaan, oli ihan tajuttoman hyvää!

Laskettuun aikaan on tänään tasan kolme viikkoa! Tuntuu ihan epätodelliselta että kaikki tämä odotus on kohta ohi ja meille syntyy pieni tyttövauva. Synnytys jännittää, mutta yritän olla ajattelematta asiaa liikaa. Eiköhän kaikki suju omalla painollaan ja meidät naiset on kuitenkin luotu tähän hommaan.

Kivaa viikonloppua! pus

mirkkuli.jpg

IMG_5468.JPG

IMG_5653.JPG

IMG_5487.JPG

IMG_5659.jpg

Banoffee -Kakku

Brownie-pohja

125g Voita

90g Tummaa suklaata

2kpl Munaa

2dl Vehnäjauhoja

1/2tl Leivinjauhetta

1dl Pekaanipähkinöitä

Ripaus suolaa

Toffee

2dl Fariinisokeria

1prk Valio koskenlaskija ruoka maustamaton

Päälle

2kpl Banaania

2-4dl Kuohukermaa

Kaakaojauhetta ja Pekaanipähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.

Sulata voi ja suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola ja munat sekä keskenään yhdistetyt vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunin keskiosassa 12 – 15 min, kunnes brownie on juuri ja juuri kypsä. Nosta pöydälle jäähtymään.

Keitä fariinisokeria ja Koskenlaskijaa n. 5-10 min, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski browniepohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.

Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin kinuskin päälle. Vaahdota kerma. Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle.

Koristele kaakaojauheella ja pähkinöillä.

koti sisustus ruoka-ja-juoma raskaus-ja-synnytys