Asenne Surf Camp

lauta ja auringonlasku.jpg

 

Bali ja surffaus on kaksi käsitettä, jotka liittyvät toisiinsa erittäin voimakkaasti. Monelle Bali on paikka, jossa lainelautailua tulee kokeiltua ensimmäisen kerran. Aloittelijoille sopivien aaltojen lisäksi Balilta löytyy aaltoa kaikille, sekä aloittelijoille, ammattilaisille ja siitä väliltä.

Balilla on tullut käytyä viimeisen kolmen vuoden aikana useamman kerran vuodessa, mutta perehdyin kunnolla surffaukseen vasta reilu vuosi sitten marraskuussa Asenteen järjestämällä surfficampillä. Pari viikkoa oli aikaa ottaa laji haltuun. Voin kertoa, että ei sitä ihan parissa viikossa taputella. Mutta surffikärpänen puraisi ja vuoden sisällä surfficamppejä onkin jo kertynyt neljä. Kehitys ei kylläkään ole ollut mitenkään hirmu hurjaa, mutta hauskaa on ollut ja omia pelkoja on tullut voitettua useampaan otteeseen.

 

asenne.jpg

 

menossa surffaamaan.JPG

 

surffikisat.JPG

 

Asenteen surf camp järjestetään aina vuosittain Canggussa yhteistyössä Kima Surfin kanssa. Kimalla on useampi piste Balille,  joista suurin taitaa olla Seminyakissa. Kima Surf toimii ympäri vuoden ja sinne voi varata itselle sopivan jakson, oli se sitten kolme päivää tai kolme kuukautta. Omat vierailuni ovat olleet kahdesta viiteen viikkoon.  

Voin lämpimästi suositella Kima Surfia, erittäin toimiva ja laadukas surfficamp. Itseni lisäksi Kimaan on monet muut myös tykästyneet, joka kerta kun Kimalle palaa, vieraista aina löytyy tuttu naama joltain edelliseltä kerralta. Vaikka ollaankin Indonesiassa, Kimalla asiat toimivat yllättävän jämptisti ja aikataulussa.

Kima surf pääsee halutessaan vaikka joka päivä surffille. Varsinkin lyhyemmällä lomalla on vaikea malttaa pitää välipäiviä, vaikka kroppa kuinka sitä kaipaisi. Minulla on kyllä ollut niin korkea loukkaantumisprosentti, että aina vähintään puolet lomasta on mennyt rannalla ruikuttaen. On ollut murtunutta varvasta, kipeää olkapäätä,  korvatulehdusta, nyrjähtänyttä nilkkaa ja ynnä muita isompia ja pienempiä nirhaumia ja mustelmia.

Kaikesta loukkaantumisista huolimatta veteen on päästävä, vaikka painin myös vesipelon kanssa. Enemmän ja vähemmän olen aina varma, että hukun. Ehkä se on sitten itsensä voittaminen, joka on koukuttanut tähän… ja se kun viimein onnistut ja saat parhaimman aallon ikinä.

 

valmiina surffia varten.jpg

 

taulu.jpg

 

surffi auringonlaskussa.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *