Kuulumiset Balilta

Pura Lempuyang gate way to heaven.jpg

 

Kaikki hyvin Balilla. Matkustus on vienyt mukanaan ja eipä ole ollut aikaa mietiskellä kirjoittamista. Saavuin ystäväni Lauran kanssa Balille jo viime viikon maanantaina. Meillä oli viikko vain yhteistä aikaa, kunnes Lauralla alkoi eilen joogaopettajakoulutus Ubudin kupeessa. Näen Lauran jälleen taas kuukauden päästä koulutuksen jälkeen.

Canggu on meidän molempien lempialue Balilla, mutta tällä kertaa päätimme tehdä jotain muuta ensimmäisen viikon aikana. Vietimmekin viikon puoliksi Ubudissa ja Nusa Penidalla. Viikko olikin todella kiva, ja teimme joka päivä jotain eriä. Tuli nähtyä ja tehtyä paljon. Viimeiseksi päiväksi palasimme tuttuun ja turvalliseen Cangguun. Kävimme katsastaa yöelämän. Mites muutenkaaan. Tämän jälkeen Lauran oli mukava lähteä puhdistaa mieltä ja kehoa joogan pariin. Itse jäin Cangguun ja katsotaan tuleeko täältä enää hirveästi liikuttua. Tämän päivän teemana olisi etsiä mopo ja käydä hakemassa joogastudiolle jäsenyys. 

Olen käynyt muutaman kerran aikaisemminkin Ubudissa ja en ole oikein aikaisemmin ymmärtänyt sen hypetystä. Hyvien ruokapaikkojen löytäminen oli vaikeaa ja iltaisin ei ole mitään menoa. Ehkä aikaisemmin bilekärpänen oli puraissut liian lujaa ja en osannut antaa oikeanlaista mahdollisuutta paikalle.

Kävimme tsekkaa kaikki ne perus turistijutut niin kuin kaikki muutkin, söimme hyvin ja nukuimme. Tai mulla muutaman ensimmäisen yön aikana jetlag puski päälle ja en nukkunut kuin muutaman tunnin yössä, kun uni ei vain tullut silmään, vaikka kuinka väsytti. Päivät Ubudissa oli leppoisia ja juuri oikeanlaista rentoa meininkiä. Oli aikaa palautua matkustamisesta.

 

Dragons in Monkey Forest.jpg

 

Tegallalang.jpg

 

Monkey at Monkey forest.jpg

 

Monkey attack.jpg

 

Yhtenä aamuna kävimme Amedin suunnalla vierailemassa parissa kuuluisassa temppelissä. Olin jo pitkään ihastellut kuvia näistä temppeleistä instagrammissa. Emme itse jaksaneet ajaa näille temppeleille, joten vuokrasimme kuskin ja auton aamupäiväksi. Pura Lempuyang on yksi vanhimmista ja tärkeimmistä temppeleistä Balilla. En ole koskaan saanut käyttäytymisopetusta ennen temppeliin menoa, mutta täällä kerrottiin ohjeita, miten käyttäytyä kunnioittavasti temppelissä. Turistit ovat aiheuttaneet paljon paheksuntaa paikallisten keskuudessa käyttäytymällä sopimattomasti. Ehdottomasti kiellettyä on patsaiden ym. rakenteiden päälle kiipeäminen, seremonia-alueelle meneminen sekä liian paljastava pukeutuminen. Indonesia jopa harkitsee tärkeimpien temppelien sulkemisen turisteille (lue juttu täältä), juuri siitä syystä, koska he eivät osaa käyttäytyä kunnioittavasti.

Vierailimme myös Tirta Ganggalla. Mielestäni tämä temppeli on kaikkein kaunein mitä olen nähnyt Balilla.

 

Pura Lempuyan.jpg

 

Pura Lempuyan dragons.jpg

 

Stairs of Pura Lempuyang.jpg

 

View from Pura Lempuyang.jpg

 

Tirta Gangga fishes.jpg

 

Tirta Gangga.jpg

 

Tirta Gangga pond.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *