Majoituksen metsästystä Balille pienellä budjetilla

view from tree house Nusa Penida.jpg

 

Alle neljä viikkoa siihen, että pääsen taas tuhlaamaan kaikki vaivalla säästämäni roposet, nimittäin Balin loma lähestyy (kyllä taas). Olen naureskellut työkavereilleni, että kulutan paljon enemmän rahaa Balilla kuin Australiassa. Tällä hetkellä käyn vain töissä ja katson Netflixiä ja rahaa menee vain vuokraan ja ruokaan.  

Viime Balin reissujen aikana olen usein majoittunut ainakin osan lomasta surfficampilla, mutta tällä kertaa en ajatellut osallistua surffileirille ja majoittua siellä. Tarkoituksena on löytää joku halpa huone melko läheltä Canggua, ostaa oma surffilauta ja alkaa treenailee surffia omatoimisemmin ilman surffiguidea. Tai no ajattelin kyllä alkuun ottaa muutaman kerran surffiopettajan mukaan, että saan taas hyvän tuntuman ja alkaa sitten sen jälkeen itekseen räpiköimään. Katsotaan mitä siitäkin nyt tulee. 

Balilla on valtava määrä erilaisia ja -tasoisia majoituksia. Canggu on tällä hetkellä vaan Balin kuumin the place to be, joten edullisten ja samalla myös hyvälaatuisten majapaikkojen löytäminen on kiven alla. Jos majapaikkaan on valmis sijoittamaan 20-40 EUR per yö, saa sillä jo erittäin hyvän yöpaikan (ainakin omalla mittapuulla). Olen etsinyt kattoa pääni päälle tuota puolet pienemmällä budjetilla. 

Kun majoitus saisi maksaa maksimissaan 10 euroa yöltä ja sillä pitäisi saada suhteellisen siisti oma huone ilmastoinnilla, wifillä ja omalla vessalla, ei vaihtoehtoja ole kovin montaa. Tässä tilanteessa joutuu aina tinkimään jostain, yleensä se on joko sijainnista tai sitten laadusta. Olen valmis joustamaan ensin sijainnista ja sen jälkeen vasta laadusta. 

 

tree house Nusa Penida.jpg

 

Olen selaillut erilaisia Facebook-ryhmiä ja varaussivustoja internetissä. Lopulta päädyin luopumaan Facebook-ryhmien kohteista, koska tunsin, että riski varata vääränlainen majoitus oli suurempi kuin varaussivuistoilla, koska Facebookilmoituksia ei ole säännelty mitenkään ja kohteista ei ole saatavilla aikaisempien vieraiden kokemuksia. Facebookilmoitukset olisi kyllä toimiva kanava silloin, kun on jo Balilla ja voisi etukäteen käydä tsekkaamassa majoituksen kunnon ennen siihen sitoutumista.

Etsinnät jatkuvat Airbnb:ssä ja hotellivaraussivuilla. Toivottavasti löytyy joku mahtava huone 🙂 Haussa ei kuitenkaan ole ihan tällainen yksinkertainen puumamaja upealla näköalalla. Kuvat otettu Nusa Penidalla.

 

Nusa Penida tree house.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *