Matkailijan joulu

joulu australiassa rannalla.JPG

 

Joulu on erittäin ikoninen ja lämmin henkinen juhla. Joulua miettiessä ensimmäisenähän siitä tulee mieleen talvi, kylmyys, lumi, ruoka, joulupukki, lahjat, perhe, sauna ja jouluohjelmat. Matkustaessa joulu on luonnollisesti erilainen.

Tämä on toinen joulu, jota en ole viettämässä Suomessa ja ensimmäinen joulu, jonka vietän yksin. Australiassa joulu ei todellakaan tunnu joululta, kun lämpömittarissa vilkkuvat helleasteet. Joulukoristeet ja –laulut tuntuvat lähinnä korneilta tässä ympäristössä. Mutta täytyy kyllä myöntää, että suurin syy miksei tänä vuonna joulumieltä löydy ollenkaan on se, että olen yksin.  Joulu tuntuu niin kuin se olisi mikä tahansa päivä.

 

joulu rannalla.JPG

 

Saavuin alle viikko sitten taas Kununurraan. En oikeastaan olisi halunnut tulla tänne, varsinkin kun tiesin, että sää on sateinen ja kuuma (yli 40 astetta), mutta säästäminen on täällä helppoa ja tarvitsen rahaa tulevaisuuden suunnitelmia varten. Niin päädyin taas siihen, että helpointa vaan tulla tänne säästämään. Pari kuukautta täällä ja pystyn helposti viettää muutaman kuukauden Balilla ilman rahahuolia.

Kununurra vaikuttaa nykyisin jopa aikasempaa masentavammalta paikalta. Backpackereita ei ole ollenkaan ja suurin osa paikallisistakin on häipynyt viettämään pyhiä muualle. Tuntuu, että jäljellä on vain aboriginaalit ja muutamat hassut paikalliset, jotka ovat joutuneet jäämään kotiin, koska ovat töissä.

Asun tällä hetkellä pomoni talossa. Olen koira-/kotivahtina. Rachell lähti viettämään joulua perheensä kanssa Broomeen. Täytyy kuitenkin sanoa, että tuhat kertaa mieluummin asun täällä kuin likaisessa ja tyhjässä hostellissa. Asuin muutaman päivän hostellissa ennen kuin muutin tänne, ja siellä asuessa yksinäisyyden tunne voimistui, koska olin erittäin tietoinen, että koko hostellissa asuu vain pari tyyppiä lisäkseni. Nyt fiilis on aika hyvä, koska tuntuu, että vain hommailen omia juttuja kotonani niin kuin normaalisti tekisin.

Joulu on tärkeä juhla ja tästä lähtien pyrin siihen, että en todellakaan vietä sitä yksin. Jos en pääse viettämään sitä perheeni kanssa, niin sitten vähintään ystävien kesken. Joulu tuntuu joululta ainoastaan seurassa.

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

 

joulu australiassa.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *