Nusa Penida – timantti Balin varjossa

Diamond beach.jpg

 

Nusa Penida saari sijaitsee Balin läheisyydessä Nusa Lembongan ja Nusa Ceningan vieressä. Saari on näistä kolmesta suurin. Olen aikaisemmin ollut Nusa Lembonganilla ja se on kaunis, mutta Nusa Penida kyllä lyö Lembonganin upeudellaan.

Nusa Penida on aina vähän mennyt ohi mun tutkasta, kun ollaan suunniteltu jotain saarivierailua Balilta. Gileillä on tullut käytyä pari kertaa ja Nusa Lembonganilla kerran. Jälleen kerran Nusa Penida tuli tietoisuuteni upeuden Instagram kuvien kautta.

Yleensä pysyn vain Balilla, koska vihaan venematkustusta. Jotkut pelkäävät lentämistä, minä pelkään veneessä olemista. Istun veneessä ihan pakokauhusta jäykkänä ja katson valmiiksi pakoreitin miten pääsen pois, jos jotain tapahtuu. Venepelon sain taakakseni aikoinani Kambodzasta, kun olimme menossa pienellä kalastajaveneellä keskellä yötä autiosaaribileisiin ja yhtäkkiä iskikin jäätävä ukonilma. Vettä tuli vaakana ja salamat iskivät mereen. Ihmiset itkivät ja rukoilivat viemään takaisin, mutta kuski vaan etsi saarta. Kaikki loppui hyvin ja pääsimme saarelle, mutta tuosta jäänyt varmaan ikuinen pelko vedestä ja hukkumisesta. Välillä mun surffaussessiotkin on vain tuon pelon kanssa painimista. Tunne on mahtava joka ikisen surffauksen jälkeen, koska joka kerta olen kohdannut ja vähän voittanut pelkoani merta kohtaan.

Nusa Penida on reilun puolen tunnin venematkan päässä Balilta. Matkustusaika riippuu olosuhteista. Kannattaa käyttää myös omaa harkintaa, uskaltaako lähteä kyytiin, varsinkin jos ilma on huono, koska välillä veneonnettomuuksia oikeasti tapahtuu. Pari vuotta sitten yksi vene räjähti ja tämä vähensi entisestään halujani matkustaa veneellä yhtään minnekään.

 

Steps to Atuh beach.jpg

 

Paras keino tutustua Nusa Penidaan on mopolla. Tiet ovat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa ja liikennettä ei ole läheskään niin paljon kuin Balilla. Saaren kuuluisimmille nähtävyyksille Angel’s Billanbongille ja Kelingking rannalle tie on välillä hävyttömän huonossa kunnossa, joten sinne en suosittelisi mopoilua, varsinkin jos et ole varma kuski. Mekin otettiin tuolle päivälle kuski ja auto, ja pompittiin auton takapenkillä ylös ja alas monttujen tahtiin ilman, että tarvitsi pelätä mopolla kaatumista ja loukkaantumista.

Turistit eivät ole vielä löytäneet tänne suurissa määrin. Saarella on paljon päivävierailijoita, mutta he katoavat iltapäivän pidentyessä. Luonnollisesti suosituimmilla rannoilla on muitakin, mutta eipä tuo minua häiritse. Oikeastaan parempi niin, silloin rannalla on auringonottotuoleja, ruoka- ja juomakioskeja. Olen aika onneton auringonottaja, joten on tärkeää, että pääsen varjoon torkkumaan ja lukemaan kirjaa.

Me olimme kolme päivää Nusa Penidalla ja paljon jäi vielä näkemättä. Päivä ei millään riitä, vaikka silloinkin ehtii tehdä täsmäiskut suosituimmille kohteille. Vieraile Nusa Penidalla nyt, kun saarella on vielä hiljainen ja leppoinen tunnelma. Varmasti parissa vuodessa saari näyttää aivan eriltä. Näin kävi esimerkiksi minulle Gili Trawanganin kanssa. Kävin siellä ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten ja kun vierailin uudelleen vuosi sitten, en edes tunnistanut saarta samaksi.

 

Atuh beach chilling.jpg

 

Kelingking beach.jpg

 

Tree house.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *