Rottnest Islandilla quokkia etsimässä

Ihana quokka.JPG

 

Rottnest Island on Perthin läheisyydessä oleva saari, joka on siitä ainutlaatuinen, että sielä asuu harvinaiseksi käyviä quokkia eli lyhythäntäkenguruita. Rottnest Islandilla asuu 10 000 – 12 000 quokkaa, mutta muuten quokkien levinnäisyys muualla Australiassa on erittäin suppeaa. Saarella ei ole saalistajia, jotka uhkaisivat quokkia, kuten muualla Australiassa. 

 

coastline in Rottnest Island.JPG

 

Otimme laivan Fremantlesta Rottnest Islandille. Kiersimme saarta polkupyörillä ihaillen turkoosia merta ja samalla pidimme silmät auki quokkien varalta. Quokat ovat yöeläjiä, joten suurin osa taisi olla unten mailla, mutta tapasimme kyllä useammankin iloisen hyppelijän. Quokat eivät pelkää ihmisiä ja niiden lähelle on helppo päästä. He jopa lähetystät ihmistä ihan omasta tahdostakin. Muistathan, että quokkien ruokkiminen on kiellettyä. 

Quokat ovat ihania ja hellyyttäviä eläimiä ja järkytykseni kuulin, että ne ovat kohdanneet ihmisiltä aivan älyttömiä julmuuksia. Kaksi ranskalaista turistia olivat sytyttäneet tuleen yhden quokan deodaranttipullon avulla. Apua!!! Kuulin myös tapkauksesta, kun joku potkaisi quokkaa niin lujaa, että se lensi pari metriä ilmassa. Onneksi nämä hirviöt saivat tuntuvat sakon ja toivon mukaan he viisastuivat. Tulee aivan paha olo, kun ajattelen miten ihmiset voivat olla näin julmia ja vahingoittavat avuttomia eläimiä. 

 

Quokkia.JPG

 

Quokan kanssa chillisti.JPG

 

Quokkien lisäksi Rottnest Island on upea saari. Saarella on mm. pinkkijärvi, joka ei harmiksemme oli aika kuiva vierailumme aikana ja aurinkoisella säällä pinkin sävyä ei ollut havaittavissa. Ilolla poljimme läpi saaren ja pysähtelimme ottamaan kuvia. Jalat olivat kyllä välillä kovilla, kun saari ei todellakaan ole mikään kaikkein tasaisin.  Jos kuntoilu ei innosta, niin saarta kiertää myös hop on-hop off bussi. 

 

nauttien maisemasta Rottnest Islandilla.JPG

 

beach in rottnest island.JPG

 

Rottnest Islandia tutkimassa.jpg

 

Explore.JPG

 

Quokka.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *