Yksin matkustamisen pelko

Ubud.jpeg

Joskus matkalle lähtemisen vaikein asia on matkaseuran löytäminen. Matkakohde ja –aikakin olisi jo tiedossa, mutta ei olekaan matkustusseuraa. Toiset lähtevät yksin ja toiset jättävät koko matkan väliin, koska eivät halua lähteä matkalle ilman seuraa.

Olen matkustanut sekä yksin että seurassa ja tykkään ehdottomasti enemmän matkustaa kaverin kanssa. Mutta jos olen jonnekin halunnut lähteä ja en ole löytänyt seuraa, olen silti lähtenyt. Yksin matkustaminen naisena on varmasti erilaista kuin yksin matkustaminen miehenä, mutta ei todellakaan mahdotonta. Olen kokenut erittäin epämiellyttävää huomiota tuntemattomilta paikallisilta miehiltä muslimimaissa, joten niitä välttelen. Yksin matkustava nainen ei ole enää tuntematon käsite ja rohkaisen kaikkia lähtemään.

Jos reissuun lähteminen soolona tuntuu ylitse pääsemättömältä ja lähipiiristä ei löydy ketään, kannattaa aktivoida muut kanavat. Esimerkiksi Facebook on hyvä kanava tähän. Olen löytänyt matkaseuraa erilaisten Facebook ryhmien kautta.  Hyviä ryhmiä tähän ”Matkaseuraa maailmalle” ja jos matkustuskohde on tiedossa, niin kannattaa liittyä kohdetta käsitteleviin ryhmiin, sieltä monesti löytyy myös muita yksin matkustavia. Rohkeasti vaan verkot vesille.

Yksin matkustamisessa on sekä hyvät että huonot puolensa. Olen aika itsenäinen ja en missään nimessä edes kestäisi ripustautuvaa matkaseuraa. Jos haluan tehdä jotain, en todellakaan jätä jotain asiaa väliin vain siksi, jos kaveri ei innostukaan. Näitä on kuultu, että toinen haluaisi vaan maata uima-altaalla ja suuttuu, kun toinen haluaisi käydä seikkailemassa ja tekemässä muita juttuja.

Minulle haastavin asia yksin matkustamisessa on yleensä illat. Päivät voin aina touhuta jotain, mutta jos haluaisinkin lähteä tutustumaan yöelämään, en osaa lähteä yksin hengailemaan baariin… ja jossain paikoissa tämä voi olla suuri virhekin. Yksinäinen humalainen nainen paluumatkalla baarista kotiin on erittäin helppo kohde. Joten yksinäisen matkustajan paras kaveri iltaisin on joko Netflix tai kirja.

Yksin matkustaessa myös matkakulut ovat suuremmat kuin seurassa. Yleensä suurimmat menoerät ovat majoitus ja kuljetukset, joten jos nämä joutuu maksamaan yksin, nousee matkabudjetti nopeasti.

Suurin plussa mikä yksin matkustamisessa on se, että silloin tutustuu helpommin tuntemattomiin ihmisiin kuin, jos onkin reissussa kaverin kanssa. Yksinäistä ihmistä on helpompi lähestyä ja silloin on myös vastaanottavaisempi tuntemattomille ihmisille. Olen tehnyt paljon uusia tuttuja ja jopa saanut uusia ystäviä reissujeni kautta. Vaikka olenkin lähtenyt yksin, seuraa onkin sitten löytynyt kohteesta.

Ikinä en ole katunut reissujani mitä olen tehnyt, osa ei ole ollut niin hyviä kuin toiset, mutta jokaiselta matkalta on käteen jäänyt jotain ja olen oppinut jotain uutta – joko itsestäni tai kohteesta. Yksin matkustaminen voi tuntua pelottavalta ajatukselta, mutta oikein suhtautuessa siihen, se on vain hidaste ja ehdottomasti mahdollisuus.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *