Tervetuloa Misamaratooniin!
Maija Kyyrönen

Misa(ransk. mise en place=”Putting in place”, esivalmistelu) on käytännössä kaikki se, mitä ravintolan kulisseissa tapahtuu ennen kuin vieraat saapuvat. Misamaratooni puolestaan on rakkaan inttitoverini keksimä nimi minun blogille. Kajaanista tulee allekirjoittaneen lisäksi vain kourallinen hyviä asioita; muutama ystäväni, perheeni ja one and only Petri Väyrynen, jolle kuuluu kaikki kiitos ja kunnia blogin nimestä.
Pieni esittely ennen misan aloittamista lienee paikallaan. Olen 28 vuotias, Kainuun korvesta maailmalle ponnistanut kokki. Oikealta nimeltäni Maija, mutta keittiössä ja ystävieni kesken Maikki. Muutin Kajaanista sivisityksen pariin Turkuun vuonna 2017, jossa aloitin Turun ammatti-instituutissa kokkiopinnot. Valmistuin maailman parhaan keittiöopettajan ja mentorini Jyrin luokalta vuonna 2019, jolloin misamaratooni virallisesti alkoi, eikä loppua näy. Turusta uskaltauduin Helsinkiin viime vuonna 2023, kun aloitin kokkina Michelin ravintola Olossa. Tämän viikon alussa siirsin veitsilaukkuni ravintola Nollaan Fredrikinkadulle.
Työminän ulkopuolella minut tunnetaan liikunnallisena, pian 4v mopsini Paavon rapsuttelijana, joka nauttii elämästään Onnellisten saarella. Vapaa-aikani uhraan erilaisille diy-projekteille, Paavolle, kansallispuistojen ihailuun, sekä ystävilleni. On vaikea yrittää antaa tiivistä läpileikkausta elämääni ja kiteyttää syvin olemukseni yhteen postaukseen. Siksi ajatukseni on, että Misamaratooni tuo tulevien postausten myötä käsitystä ei vain ammatillisesta puolestani ja matkastani ravintola-alalla, vaan ajoittain myös työn ulkopuolisesta minästä, sekä tarjoaa näkemyksiäni pinnalla oleviin aiheisiin.

Kuvaaja ja kuvan oikeudet: Matias Haapsaari
Pidemmittä puheitta…alan valmistautua töihin ja lähestyvään viikonloppuun. Vielä kerran lämpimästi tervetuloa seuraamaan Maikin Misamaratoonia!
-Maikki