Yöimettäjän uunipuuro
Tarvitset seuraavat:
- Kannellisen uunivuoan
- Voita
- 1dl puuroriisiä
- 1l maitoa
- 1/2 tl suolaa
- Vauvan, joka herää öisin syömään
Valmistus:
Nosta vuoka hollille, vuole siihen pari siivua voita, mene rauhoittamaan/syöttämään/röyhtäyttämään vauva. Palaa keittiöön, mittaa riisit lävikköön, huuhtele ja jätä valumaan.
Kun olet saanut vauvan yöunille, voitele vuoka, kippaa sinne riisit, kylmä maito ja suola sekä halutessasi lisää voita. Nosta kylmään uuniin, jätä kansi raolleen, käännä lämpö 100°C:een ja mene nukkumaan (Meillä tämä tapahtuu joskus 21-23 välillä).
Ensimmäisellä yösyötöllä sekoita pari kertaa, laske lämpö 70°C:een ja mene takaisin nukkumaan.
Ylösnousemista edeltävällä syötöllä (meillä noin klo 6-7) sekoita ja nosta lämpö 90°C:een, tai jos olet selvinnyt yhdellä syötöllä ja on jo (ainakin vauvan mielestä) aamu, käännä suoraan lämpö 100°C:een heti ensimmäisenä kun nouset. Jos haluat rapeamman kuoren, ota tässä vaiheessa kansi pois. Syötä vauva/tee aamuhommat/mitä teillä tehdäänkään, nosta puuro uunista ja käy valmiiseen aamupalapöytään 😉
Jos sitä ei pystynyt jo päättelemään, niin meillä syödään nykyään melko usein uunipuuroa aamulla :D.
Kuvaa ei saatavilla, for obvious reason.