Jälkkäriongelmia
Vitsit tekis mieli jälkkärii, mutta jaksaako sitä tehdä mitään? Tämän kinkkisen kysymyksen edessä ollaan aina välillä niin illan istujaisissakin kavereiden kesken kuin kahden keskisissä kokkaustuokioissa. Usein itse pääruoka ja sen mahdolliset lisukkeet ovat jo niin täyttäviä, että suklaakakku saa ajatuksena vain voimaan pahoin. Sen vuoksi ratkaisu joka tyydyttää niin makean himon löytyy usein combosta marjat/heldelmät + Floran vaniliavaahto.
Seuraava jälkkäri toimi vallan hyvin eräänä syksyisenä iltana:
(2 annosta)
1 Rasia karhunvatukoita
1 1/2 dl Kaurahiutaleita
1/2 purkkia Flora vaniliavaahtoo (muukin käy :) )
1 rkl voita tai oivariinia
Kanelia
Hunajaa
Ota kaksi jälkkärikippoa tai meidän tapauksessa laakeat Marimekon mukit käyttöön ja jaa karhunvatukat tasaisesti molempiin kippoihin. Vatkaa vaniliavaahto, johon voit lisätä myös sokeria, mutta meidän mielestä ei ollut tarpeen. Paahda kaurahiutaleita hetki pannulla voissa ja lisää niihin kanelia oman maun mukaan. Hunajaa voi vähän lisätä kyytipojaksi, jos tuntuu, että hiutaleet kaipaavat makeutta. Lisää kippoihin vaniliavaahto karhunvatukoiden päälle ja jäähtyneet kaurahiutaleet. Kevyehkö, mutta maistuva herkku on valmis!