Naistenpäivä ja Aboa Vetus

Myöhäistä hyvää naistenpäivää kaikille! Meillä elellään täällä edelleen vahvasti päivä kerrallaan. Mun selkä on kipeä etenkin öisin ja nukun huonosti. Eilen sain mieheltä piristykseksi kukkakimpun, josta tulin kyllä todella hyvälle tuulelle. Tässä siitä kuva! Kimppu on ostettu Liedon kirkon vieressä sijaitsevasta kukkakaupasta. 

DSC_0057_12.JPG

Naistenpäivän kunniaksi me päätettiin myös tehdä jotain kivaa koko perhe yhdessä. On jo jonkun aikaa mietitty, että mentäisiin Aboa Vetukseen. Ollaan oltu siellä kun tytär on ollut pienempi, mutta nyt kun hän jo paremmin ymmärtääkin jotain museoiden päälle, päätimme mennä taas pitkästä aikaa. Museo maksoi 9e/aikuinen, alle seitsemän vuotiaat ilmaiseksi. Tuolla hinnalla pääsi koko museoon. Ars Novan puolella oli tällä hetkellä menossa näyttely, jossa oli esillä nukkekoteja erivuosikymmeniltä. Aboa Vetus oli kuitenkin neljä vuotiaalle mieluisin. Siellä oli sopivan jännittävä ja historiallinen tunnelma. Mukavasti sai kerrottua hänelle vähän Turun historiaa, vaikka käsitteenä historia onkin tuon ikäiselle vielä varmasti aika tuntematon. Meillä oli oma suurennuslasi mukana, jolla tutkittiin raunioita ja erilaisia vanhoja esineitä, joita oli pantu näytille. Aboa Vetuksessa on tosi kivasti ajateltu lapsia ja lapsenmielisiä järjestämällä esille paljon erilaisia pelejä ja muita vanhaa aikaa jäljitteleviä asioita, joilla pääsi itse kokeilemaan ja touhuamaan historiallisessa hengessä. Esimerkiksi pieniä tiilen paloja, joilla sai rakentaa pienen talon, ruukun paloja joilla sai rakennettua ruukun, puinen kettu ja lammas lautapeli, sekä keskiaikainen luusta tehty lelu, jota pyöriteltiin sormissa.

DSC_0063_13.JPG

DSC_0070_8.JPG

Lapsemme lemppari oli vissiin eräänlainen nukkekoti, jolla sai katselun sijaan oikeasti leikkiä.  Se oli tehty jäljittelemään vanhaa asumusta kirnuineen, juuttikangas peittoineen ja nukkeineen, joilla oli ajan henkeä mukailevat vaatteet.

DSC_0071_12.JPG

Vauva minulla kierroksen ajan oli Ergon vanhanmallisessa rintarepussa, jossa hän ei tosin tällä kertaa viihtynyt kovin hyvin, koska oli väsynyt ja nälkäinen. Imetys minulta sujui loistavasti kävellessä, sekä sinne sun tänne sijoitelluilla penkeillä. Aboa Vetus kierroksen jälkeen suuntasimme Aboa Vetuksen omaan lounasravintolaan. Ravintolan vessassa oli hyvä hoitopöytä, jota ilman oltaisiin oltu pahassa pulassa, sillä vauva päätti ajoittaa ensimmäiset kunnon niskakakkansa, juuri tälle reissulle.

IMG_20160309_123729.jpg

Buffet lounas maksoi 10e ja ruoka oli minusta todella monipuolista ja hyvää. Ravintolan sivuille pääsee Aboa Vetuksen sivuilta ja sieltä löytyy viikoittaiset menut ja muut tiedot. Lopuksi kiersimme vielä Ars Novan nukkekotinäyttelyn läpi ja shoppasimme matkamuistokaupasta dinosauruksen munan, jonka on määrä kuoriutua parissa päivässä, kun sen laittaa veteen. Esikoinen on siitä todella täpinöissään ja käy sitä vähän väliä vilkuilemassa. Laitan sitten kuvia lopputuloksesta. Hinnalla se ei ollut ainakaan pilattu sillä se maksoi vaivaiset kolme ja puoli euroa. Aboa Vetus on kivaa tekemistä sekä lapsille, että aikuisille ja se on kiva katsaus Turun historiaan ja menneisiin aikoihin. Raunioiden keskellä voi aistia menneen ajan tunnelman ja kokea hetken olevansa osa historian havinaa. Suosittelen lämpimästi tutustumaan paikkaan ajan kanssa rauhallisena päivänä.

DSC_0073_15.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *