”Ei pidä koskaan tehdä niitä olettamuksia.”

Kävin eilen Jyskissä hakemassa työpöydän tulevaan 30 neliön yksiööni. Poikaystäväni oli mukana vastaanottamassa netistä tilattua pakettia. Ajettuamme auton lastaussillan lähelle, vahvistin työntekijälle nimeni ja olin kädet valmiina ottamaan pakettia vastaan. Työntekijä kuitenkin tokaisi poikaystävälleni: ”Tule sinä vahvempana ottamaan tämä”.

En varsinaisesti loukkaantunut kommentista, mutta se sai kuitenkin pohtimaan, millaisia ennakko-oletuksia meillä voikaan olla toisistamme. Kuinka miehiä pidetään naisia vahvempina, miten meikkaamista ja muotia rakastavat saatetaan kokea turhamaisina, kuinka miesten oletetaan kestävän kaikki vastoinkäymiset, vaikka sanonta ”ole mies” ei todellisuudessa kerro sitä, miten miehetkin voivat olla herkkiä ja haavoittuvaisia.

Tekstin otsikko on lausahdus isäni lapsuudenystävän suusta, jonka kuulin jo useampi vuosi takaperin. Mielestäni hän on oikeassa – koskaan ei tulisi olettaa etukäteen. Meissä kaikissa on paljon erilaisia puolia, eikä kukaan voi ensitapaamisen hetkellä tietää, mitä ihminen on menneisyydessään kokenut. Olettamuksien vaarana onkin, että saatat tahtomattasi satuttaa toista pahemmin kuin arvaatkaan. Jos myös arvelet ihmisen olevan ikävä ja kohtelet häntä huonosti, saattaa tämä ihminen oikeastikin muuttua sinulle epämiellyttäväksi. Olisi parempi tutustua toisiin uteliaasti, avoimin mielin, sillä silloin voi huomaamattaan saada huipputyyppejä elämäänsä.

Haluan vielä loppuun jakaa yhden lempi lainauksistani, jonka koen sopivan aiheeseen hyvin:

”Pidän hieman erilaisista ihmisistä, kuten hyljeksityistä, mustalampaista, unohdetuista, yksinäisistä, omituisista höpöttäjistä, sillä usein näillä ihmisillä on niin hyvä sydän, kaunis mieli ja upea sielu.”

Ihanaa lauantaita, minua kutsuu huomenna pitkästä aikaa Helsinki! <3

Kommentit (2)
 1. vilhelmiina hellstén
  8.8.2020, 22:35

  <3! Ja miten kaunis olet noissa kuvissa!

  1. Henna Ehrukainen
   9.8.2020, 08:20

   Kiitos ihana 🥰!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *