Mitä jos en riitä?

 

Vastaus otsikon kysymykseen: kyllä sinä riität!

Tiedättehän sellaiset päivät, jolloin tuntuu ettei ole tarpeeksi? Tarpeeksi kaunis, tarpeeksi fiksu, tarpeeksi sosiaalinen? Kaikki muut vaikuttavat olevan parempia, suoriutuvan paremmin ja tekevän elämässään jotain merkityksellistä. Mutta se, että olet siinä, elossa, on jo enemmän kuin merkityksellistä.

Olen rehellisesti sanottuna väsynyt siihen, kuinka yhteiskunta aika ajoin muistuttaa millainen minun nykymallin mukaan pitäisi olla. Kuinka minun täytyy nyt laihduttaa kesäkuntoon ollakseni hyväksytty. Kuinka minun tulisi ajatella tietyllä tavalla ja tehdä tiettyjä asioita sopiakseni valmiiksi valettuun muottiin. Kun muutkin ihmiset menevät yliopistoon ja tekevät töitä seitsemän päivää viikossa monta tuntia, täytyy minunkin suoriutua moisesta. Kun toiset matkustelevat monta kertaa vuodessa kaukomaille, täytyy minunkin pystyä siihen. Nuokin käyttävät muodikkaita vaatteita ja ostavat uusia tavaroita jatkuvaan, täytyy kai sitten minunkin.

Ei, ei ja ei. Sinun ei täydy, sinun ei tarvitse. Riittää, kun olet oma itsesi ja yrität parhaasi. Se riittää, oikeasti. On täysin ok haluta edellä mainittuja asioita elämäänsä, mutta älä tee niitä pakon sanelemana. Jos toiset tekevät elämässä asiat tietyllä tavalla, se ei tarkoita, että sinun pitäisi tehdä kaikki täysin samoin. Olkaa omia itsejänne, itsenne takia.

Sateen täyteistä maanantaita, muistakaa pitää mahtava viikko!

hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *