Oma tyylin löytäminen

Olen koko kuluneen talven sekä alkuvuoden käynyt läpi vaatekaappiani ja valmistellut käyttämättömiä tai huonosti istuvia vaatteita myyntiin, lahjoitukseen sekä ystäville sovitettavaksi. Teen vaatekaapin tarkastuksen suhteellisen tasaisin väliajoin, koska välillä sitä kaipaa inspiraatiota tai muistutusta, miten monikäyttöisiä omistamansa vaatekappaleet ovatkaan. Joskus taas tulee vastaan yksilöitä, joiden kohdalla joudun miettimään kaksikin kertaa vaatekappaleen joutumista komeroon. Silloin kierrätän ne jollekulle toiselle.

Pari vuotta sitten tuskailin paljon oman tyylin löytämisen vaikeutta. Tunsin pukeutumiseni olevan sekoitus montaa eri juttua, jotka eivät millään sopineet yhteen. Nykyään suunta on jo melko lailla selvillä, mutta tiedän olevani nuori ja vaatemakuni muuttuvan vielä monen monta kertaa. Nyt kun meillä on vallitsevan tilanteen vuoksi aikaa olla kotona, kaappien siivous ja omien vaatteiden läpikäyminen voi olla hyvä ajatus (mikäli et ole sitä vielä tehnyt). Seuraavaksi kerron poimintojani oman tyylin selvittämistä varten.

  • Etsi inspiraatiota. Olen itse käyttänyt tähän tarkoitukseen Pinterestiä ja esimerkiksi hakusanoja ”style”, ”fashion”, ”classic style” sekä ”vintage style”. Jos joku löytämistäsi kuvista pistää silmään ja koet inspiraatiota sitä katsoessani, olet oikeilla jäljillä. Omassa Pinterest -kokoelmassani on paljon neutraaleja värejä, mutta myös muutamia väripilkkuja, neuleita, maihareita sekä hattuja. En koe ollenkaan syyllisyyttä kopioidessani jonkun asukokonaisuuden omaan vaatekaappiini, eikä sinunkaan pitäisi. Inspiraation hakeminen muilta on vain ja ainoastaan hyvä juttu.
  • Mieti, missä vaatteissa viihdyt parhaiten. Pidätkö enemmän mekoista ja jakkupuvuista korkokenkien kera, vai maihareista farkkujen kaverina? Tai kenties molemmista? Minä olen ehdottomasti se maihari- ja farkkutyttö, joka käyttää mekkojen sijaan enemmän hameita ja housupukuja. Joskus taas on niitä hetkiä, jolloin kauniin kesämekon päälle pukeminen tuntuu kaikista parhaimmalta.
  • Tyylin kulmakivet. Onko sinulla jotain vaatteita, joita olet käyttänyt vuodesta toiseen ja jotka tuntuvat toistuvan vaatekaapissasi useampaan kertaan? Mitä lähdet etsimään aina ensimmäisenä päällesi tilaisuudesta riippuen? Esimerkiksi minun pukeutumiseen kuuluvat talviaikaan neuleet, maiharit sekä villapusero.
  • Korosta kehosi parhaita puolia. Jokainen vartalo on erilainen ja jokaisesta löytyy jotain korostamisen arvoista. Monet havainnoivat parhaat puolensa tutkimalla omaa vartalotyyppiään, mutta itse olen löytänyt ne vain ja ainoastaan kokeilemalla.
  • Mitä pukeutuminen sinulle merkitsee? Haluatko tuoda esille omaa persoonaasi, viestiä jotain vai rikkoa rajoja? On ihanaa, kuinka pukeutumisessa ei ole sääntöjä ja saa tehdä juuri niinkuin itse haluaa.
  • Kysy rohkeasti apua. Kaverin tai kaupan myyjän mielipide vaatteesta voi tuoda sinulle uudenlaisen näkökulman. Ehkä löydät sitä kautta uuden suosikkivaatteesi! Löysin itse todella ihanan paidan pikkuserkkuni avustuksella hänen ollessaan Carlsonilla työharjoittelussa.
  • Muista katsastaa myös kirpparit. Ja jos ostat lähestulkoon kaikki vaatteesi kirpputorilta, keep going! Kukaan ei ole täydellinen kulutustottumuksissaan, mutta suosittelen edes välillä pohtimaan omaa ostamistaan ja sitä, olisiko mahdollista hankkia vähemmän ja kestävämpiä vaatteita tai vaihtoehtoisesti etsiä uutta päällepantavaa käytettynä.

PS. Mikäli vastuullinen kuluttaminen sekä muoti kiinnostaa, suosittelen katsomaan Yle Areenasta löytyvän Verta, hikeä ja T-paitoja -sarjan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *