Viisi kaupunkia, jonne haluaisin matkustaa

Täältä minä kirjoittelen kesäflunssan kourista… Kuten olen aikaisemmin maininnutkin, rakastan matkustelua ja uusissa paikoissa käymistä. En ole kahteen vuoteen päässyt ollenkaan ulkomaille, mutta onneksi asia korjaantuu ensi viikolla: olen nimittäin lähdössä kuudeksi päiväksi Lontooseen! Olen halunnut käydä kyseisessä kaupungissa siitä asti kun kiinnostukseni matkailuun heräsi, enkä voisi olla onnellisempi tulevasta matkastamme (varsinkaan kun yksi vierailukohteistamme on Harry Potter -studiot!). Tämän pian häämöttävän reissun innoittamana halusin listata maailmalta viisi kaupunkia, jonne toivon matkustavani tulevaisuudessa.

Este strudel de manzana es una receta tradicional alemana, que es como se prepara en Chile. Una masa crujiente y un relleno delicioso. #strudel #enmicocinahoy1. Pariisi

Lontoon lisäksi Euroopan kaupungeista Pariisi on kiehtonut minua eniten. ”Valon kaupunki” kerää turisteja vuodesta toiseen, eikä ihme: kuuluisien Eiffel -tornin, Riemukaaren ja nyt korjaustyön alla olevan Notre Damen lisäksi Pariisi tarjoaa sukelluksen hyvään ruokaan sekä kauniisiin katunäkymiin. Eikö olisi ihanaa istua kahvilassa juomassa café au lait’hea croissantin kera tai nauttia punaviiniä Pariisin kattojen yllä? Haluaisin vierailla kaupungissa syksyllä, sillä en pidä liiasta helteestä ja +15 astetta olisi melko ihanteellinen lämpötila. Viime syksynä opiskelin jonkin aikaa ranskan kieltä kansalaisopistossa, mutta pääsykokeiden takia lukeminen jäi kevätpuolella. Pitäisikö nyt aloittaa kielen opiskelu uudestaan?

Vatican 🇻🇦, Rome, Italy2. Rooma

Jos Pariisi tarjoaa kauniita katunäkymiä ja historillisia rakennuksia, niin tekee myös Italian pääkaupunki Rooma. Historiasta kiinnostuneena olisi mielenkiintoista päästä tutkimaan ikivanhaa arkkitehtuuria sekä ihmettelemään pienen pientä Vatikaanivaltiota. Todellinen syy Italian matkaani olisi kuitenkin ruoka: kuka muka ei pitäisi pitsasta tai pastasta?

Im sharing a list of the 10 prettiest pubs in #Dublin on the blog today. I even added a map so you dont get lost on your photo pub crawl. Do you agree with my top 10? What pub would you add here? link in bio3. Dublin

Irlanti maana on vetänyt minua puoleensa jo pidemmän aikaa ja olen mielessäni harkinnut lähteväni kielikurssille Dubliniin. Irlantilaisia kuvaillaan usein hyväntuulisiksi ja rennoiksi sekä kaupunkia itsessään kaikenlaisille matkailijoille sopivaksi. Olisihan se myös siistiä käydä paikallisissa pubeissa ja maistella kuuluisaa Guinnessin olutta (irkkuviskille en kylläkään vielä ole lämmennyt).

Sydney Opera House, Australia - Sydney Photography Locations by The Wandering Lens Travel Photography4. Sydney

Australian ollessa maapallon toisella puolella se tekee siitä erittäin mielenkiintoisen matkakohteen. Sydneyseen saapuminen olisi sukeltaminen suuren metropoliin, jonka kaltaista en ole ennen nähnyt. Kauniit rannat ja surffailu kiinnostaa, mutta niin myös paikallinen ruokakulttuuri, katukuva sekä erikoiset eläimet (kuinka siistiä olisikaan päästä näkemään kenguruita ja koaloita!). On myös erikoista ajatella, että Australian sijainnin takia vuodenajat ovat siellä ”väärinpäin”.

Hofburg Palace in Vienna with a Fiaker5. Wien

Rakastan sacherkakkua ja jo se on minulle pätevä syy lähteä käymään Wienissä. Olin lapsena kovasti kiinnostunut kaupungista sen upeiden rakennusten ja historian takia. Vuosienkaan jälkeen tuo innostus ei ole laantunut ja voin jo kuvitella itseni istumassa kaupungin lukuisissa puistoissa kirja kädessäni. Wien olisi upea kohde joulun alla, haluaisin kokea perinteisten keskieurooppalaisten joulumarkkinoiden tunnelman juoden glögiä joululaulujen soidessa taustalla ja tunnelmallisten valojen välkkyessä.

Mihin kaupunkeihin sinä haluaisit matkustaa?

Kuvat: Pinterest

kulttuuri matkat ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *