Työttömyyskö este?

Matchasin Tinderissä erään super komean miehen kanssa ja hän vielä teki viestialoitteen. Vaihdettiin muutamia viestejä ja sovittiin alustavasti näkemisestä viikonlopulle ilman vielä tarkempaa päivää tai aikaa. Seuraavana aamuna hän kysyi mitä mun aamuun, johon vastasin vähän ennen yhtätoista heränneeni noin tunti sitten tehneeni aamupesut ja lyhyen kehonpainotreenin, koska haluan testata vaikuttaako liikkuminen ennen aamiaista mitenkään. Kerroin vielä päivemmällä meneväni uimaan ja kauppaan. No herra oli poistanut minut matcheistä tämän viestin jälkeen. 

Siis pystyykö tuosta lukemaan minun olevani työtön tällä hetkellä, jos se häiritsi häntä. Onhan ihmisiä joilla on vuorotyö tai tekee pitkää viikkoa, jonka jälkeen on vapaata. Laivalla olevatkin työskentelevät kaksi viikkoa ja sen jälkeen heillä on saman verran vapaata. Vuorotyö olisi hyvä syy herätä vasta kymmenen aikaan. Esaahan ärsytti minun unirytmini, eli jospa se oli syynä miehen katoamiseen. No tällä kertaa nukuin vähän pidempään koska olin ollut edellisenä päivänä työhaastattelussa ja olin nukkunut huonosti silloin.  

Vaikka toinen olisikin työtön ei se saisi olla syy olla tutustumatta toiseen.  Kyllähän ihminen voi saada nopeastikin töitä tai joskus siinä voi mennä aikansa. Työttömäksikin voi jäädä milloin vain ja melkein kuka vain. Ei se kuitenkaan tee ihmisestä sen huonompaa, kunhan hän etsii töitä aktiiviesti eikä kuluta päiviään juomiseen tai pelien pelaamiseen. Itsekin käytän aikani treenaamiseen ja töiden hakuun. Minun työsopimuksen loppumisesta ei ole vielä mennyt kauheasti aikaa. Muutenkaan työttömyys ei kerro toisen olevan köyhä, ei minullakin on rahaa säästössä erittäin hyvin. Rahaa säästössä tai ei, olen silti tullut toimeen työttömyysrahalla ja usein siitä on jäänyt vähän säästöönkin. Perhana olenhan sillä samalla rahalla elättänyt joskus kaksi ihmistä. Niin tekeekö se minusta sen huonompaa ihmistä – ei en usko. Antakaa ihmisille mahdollisuus heidän työllisyystilanteesta huolimatta. 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *