HÄRKISPIIRAKKA

Kesän juhlat lähestyvät joten sen kunniaksi ajattelin heittää hieman vinkkiä mitä suolaista voisi vieraille tarjoilla. Tämän härkispiirakan ohje on hyvin simppeli ja näppärä tehdä, joten keittiössä ei mene montaa tuntia aikaan. Lisäksi tämä on ollut omassa kahvipöydässä melkoinen hitti vaikka olen tätä tarjonnut ns. ”sekasyöjille”. Loistava tapa myös muistaa vegaaneja/kasvissyöjiä mikäli sellaisia juhlavieraista mahtaa löytyä.

Itse olen löytänyt ohjeen taivan Kinuskikissan laajasta resepti kokoelmasta. Linkkaan alle vielä alkuperäiseen ohjeeseen linkin jos joku haluaa sillä versiolla piirakkaa tehdä. Mutta aloitetaan ensin omastani.

POHJA
150g voita
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1/4 dl kylmää vettä

(vinkki: teen aina pohjan kaksinkertaisella ohjeella jotta piirakan reunoille tulee näin enemmän taikinaa)

TÄYTE
1 iso paprika
1 iso sipuli
3 dl kevytkermaa tai kaurakermaa
2 munaa tai 1/2 dl perunajauhoja
1 tl timjamia
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
1-2 tl yrttimaustetta
1/4 tl mustapippuria
250g Härkis-härkäpapuvalmistetta (voi olla myös maustettu versio kuten esim. texmex)
1 prk tuorejuustoa (mm. aurinkokuivattu tomaatti ja paprika-chili sopii todella hyvin ainakin omasta mielestäni)

PINNALLE
100g feta-/salaattijuustoa tai juuston kaltaista kasvirasvavalmistetta
juustoraastetta
n. 1/2 rasiallista kirsikkatomaattia
korianteria

OHJEET
Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Sivele piirakkavuokaan öljyä, margariinia, voita tai kasvirasvavalmistetta. Ihan mitä olet tottunut käyttämään. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa paprika kuutioiksi ja hienonna sipuli. Leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.  Pehmennä kasviksia pannulla öljytilkassa tms. Lisää joukkoon myös Härkis valmiste.
Sekoita kerman joukkoon munat tai perunajauhot, mausteet ja tuorejuusto. Lisää lopuksi paprika-sipuliseos ja Härkis.
Kaada täyte vuokaan. Murenna pinnalle fetajuusto. Laita päälle vielä kirsikkatomaatit ja ripottele lopuksi pinnalle vielä juustoraaste.
Paista 200 asteessa noin 30 minuttia. Anna jäähtyä hetki ja halutessasi leikkaa ennen tarjoilua pinnalle tuoretta korianteria.
Syö ja nauti!

KINUSKIKISSAN alkuperäinen resepti
https://www.kinuskikissa.fi/harkis-kasvispiirakka/

Toivottavasti joku innostuu tätä piirakkaa kokeilemaan. Voin suositella tätä. Ei nimittäin jää jääkaappiin mätänemään ainakaan meidän taloudessa. Isännällekin uppoaa tämä versio vaikkei lihaa olekaan, hihi.

Terkuin Matty

Hyvinvointi Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.