NORD PRESTIGE

Meille valikoitui silloin jokunen aika sitten vaunuiksi Nord Prestiget. Ja ollaan oltu kyllä super tyytyväisiä! Kyseisistä vaunuista ei juuri löydy kokemuksia joten ajattelin, että voisin näistä jotain hieman kertoa.

Meille tärkeimmät ominaisuudet vaunuja etsiessä oli se, että niissä on isot renkaat ja mielellään ilmakumilliset jotta niihin voi itse tarvittaessa pumppailla lisää ilmaa. Myös se että ne ovat pitkäikäiset ja menevät mahdollisimman pitkään. Meillä ei ollut mitään sen suurempia odotuksia vaunuilta vaan etsittiin meitä miellyttävät yksilöt. Toiveena toki oli myös se, että ne löytyisivät koti kaupunkimme lastentarvikeliikkeestä.

Halusimme erikseen ns. ”kaupunkivaunut” joilla voidaan vain kodin lähellä liikuskella. Autossa ollaan aina pidetty mukana toisia, vähän kevyempiä matkarattaita.

Näissä Nord Prestigen vaunuissa on kyllä ollut hinta ja laatu kohdillaan! Voisi siis sanoa että nämä kyseiset vaunut ovat vähän niinkuin Emmaljungat mutta hieman halvempi versio niistä.

Tässä muutamia tuotetietoja vaunuista:

Runko säädettävällä työntöaisalla
Tukeva ja jousitettu runko
Isot suoraan kulkevat ilmakumirenkaat
Takarenkaissa lukitus mahdollisuus
Tilava vaunukoppa, jossa oma muotoiltu kuomu (UV-suojattu) sekä peite. Vaunukoppaan mahtuu todella hyvin lämpöpussi ja on myös samalla ilmastoitu
Vaunukopan selkänojaa saa myös kohotettua mikä helpottaa vaihetta jolloin vauva alkaa kiinnostumaan ympäristöstään.

Tilavan ratasistuimen saa molemmin suunnin asennettua: joko lapsen kasvot menosuuntaan tai lapsen kasvot työntäjään päin
Ratasistuimessa on viisipistevaljaat,oma muotoiltu kuomu irrotettava turvakaari ja jalkapeite joka suojaa lasta tuulelta ja sateelta
Selkänoja menee neljään eri asentoon ja myös täysin makuulle
Kuomusta saa käännettyä tuuletusverkon esiin jolloin ilma kiertää vaunuissa/rattaissa paremmin
Sekä vaunukoppa että ratasistuin on nopea irrottaa ja kiinnittää
Reilun kokoinen metallinen tavarakori
Vaunut menevät vastasyntyneestä ihan kolmivuotiaaksi asti
Runkoon on mahdollista myös kiinnittää turvakaukalo adapterien avulla (Cybex tai Maxi-Cosi merkkiset)
Paino 15 kg

Vaikka meidän vaunut ovatkin keinonahkaa niin en ole nähnyt sitä mitenkään ongelmana. Muistaa vain käyttää sadesuojaa sadesäillä ja kuivailla kosteutta pois jos sellaista on päässyt tulemaan vaunulenkillä kankaisiin. Lika myös irtoaa todella helposti kankaasta, en ole sen suhteenkaan nähnyt mitään ongelmaa. Tietenkin täytyy nähdä hieman enemmän vaivaa kuin jos meillä vaikka olisi tekstiili kangasmaisempi vaunuissa.

Ollaan päästy kyllä näillä vaunuilla eteenpäin: säällä kuin säällä. Nyt tänä talvena kun on ollut paljon lunta niin ei olla kyllä minnekään jääty jumiin. Hyvin on siis vaunut kulkenut lumisemmassakin maastossa. Näillä on voinut myös ns. ”poistua reitiltä” hieman metsäisempään maastoon eikä sekään ole tuottanut ongelmia liikkumisen suhteen.

Jos jotain minusta täytyy vaunuista sanoa niin ehkä se, että valjaat löystyvät helposti eikä niitä pysty oikein tarpeeksi kireälle kiristämään. Tai vaikka kuinka huolellisesti olisikin valjaat laittanut kireälle ennen lenkille lähtöä niin silti ne jäävät löysälle.

Ja ehkä myös tavarakorin reunat voisivat olla hieman korkeammat. Mutta tämä nyt on makuasia. Hyvin kyllä tavarakorilla pärjää ja kauppaostokset ovat aina pysyneet kyydissä.

Nämä vaunut ovat kyllä katseen kääntäjät. Hieman myös tuovat vivahdetta vanhasta ajasta. Tykkään kyllä todella paljon kromisesta rungosta ja pitsikoristeista vaunujen tekstiileissä.

Päikkärit meillä on nukuttu aina ulkona, joten tilavan vaunukopan ja ratasistuimen ansiosta tyttärellämme on ollut kunnolla tilaa nukkua. Koskaan ei siis ole tarvinnut tuskastua tilan puutteen vuoksi.

En voi siis muuta kuin suositella kyseisiä vaunuja niille ketkä pähkäilevät vaunuostastolla, että mitkä niistä kotiuttaisi. Nämä on ollut kyllä hintansa arvoiset ja haikeudella joskus näistä sitten luovun <3

Terkuin Matty

suhteet raskaus-ja-synnytys suosittelen lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *