Juhlat.fi

shutterstock_111932021-902x600.jpg

Kuva: Juhlat.fi:n (ja Shutterstock) uskovat Vintagehäiden koostuvan lähinnä kiivaasta kirjeenvaihdosta.

Pari viikkoa sitten törmäsin googletushurmioissani Juhlat.fi-verkkopalveluun, joka auttaa suunnittelemaan ja organisoimaan juhlia. Pikkujouluja, syntymäpäiviä, valmistujaisia, yritysjuhlia ja hautajaisia – ja tietysti häitä. Siispä fieldnotesit nurkkaan ja suunnittelemaan!

Häiden pähkäily alkaa palvelussa suunnitelmapohjan valinnalla. Perinteiset häät Jyväskylässä? Prinsessahäät? Ekologiset häät? En tiedä näkyykö teeman valitseminen lopulta juuri muussa kuin juhlasuunnitelman taustakuvassa, mutta työn alla on nyt sittenkin Vintagehäät.

Juhlat.fi:n hienoin oivallus on suunnitelman aikajana. Merkitset paikalleen vain juhlapäivän (tai ainakin arvion siitä) ja hups – palvelu täyttää automaagisesti aikajanan tästä päivästä juhliin asti pienillä tehtävillä, jotka ennen juhlapäivää pitäisi klaarata.

10. tammikuuta: Pyydä hääjuhlasi järjestelyavuksi kaaso / bestman.
30. tammikuuta: Suunnittele häiden teemaväritys.
2. maaliskuuta: Varaa häämatka.

Ja niin edelleen.

Aivan kuten viimeksi aikataulupaniikeissani aloin epäilläkin, on pieniä microtaskeja jotenkin kummasti enemmän kuin hääuntuvikkona olisin osannut arvatakaan. Osa sujunee kuin itsestään (10. tammikuuta: Laadi alustava vieraslista), osan voi skipata suosiolla (26. maaliskuuta: Varaa videokuvaaja), mutta moni tullee viemään aikaa enemmän kuin arvaisinkaan. Yhteensä tehtäviä on 81 ja edistyminen / ahdistuminen esitetään näpsäkästi prosenttimuodossa. Viimeisenä listassa onkin sitten se ensimmäinen hääpäivä vuoden kuluttua juhlista.

Kaiken saaminen yhdeksi isoksi listaksi ja jokaisen kohdan vielä erikseen deadlineaaminen helpottaa mieltä kuitenkin kummasti. Hienoa työtä, Juhlat.fi – ehkä jopa 5/5, jos ette ehdottaisi muistotilaisuudelle vaihtoehtoiseksi juhlamuodoksi laskiaisriehaa.

screen_shot_2015-01-07_at_20.35.54.png

suhteet oma-elama rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *