Moderni vai ”moderni”?

Ihanaa alkanutta helmikuuta kaikille!

Viimeaikoina pohdinnan alla on ollut meidän blogin ja instagramtilin nimi, joka on ”modernitalorannalla”. Pohdintaa on aiheuttanut juurikin tuo modernius, se kun voidaan mieltää niin monella eri tavalla.

Mitä moderni oikein tarkoittaa? Onko se erikoisia ratkaisuja, älylaitteita ja erilaista arkkitehtuuria? Vai viimeisimpien hitti-ideoiden toteutusta. Niin, vaikea sanoa mikä mielletään nykyään moderniksi taloksi tai moderniksi sisustukseksi. Pidän kuitenkin meidän tilin nimestä, modernitalorannalla. Meidän talo todellisuudessa kuitenkin on loppujen lopuksi melko perinteinen puutalo. Yksi asuinkerros, kolmen makuuhuoneen omakotitalo. Mikä siitä tekee siis modernin? Ehkä parempi sana meidän kodille voisi olla nykyaikainen tai nykyisten trendien mukainen perinteinen omakotitalo.

Me emme kumpikaan ole kovinkaan paljon trendien tai muotivillitysten mukana juoksijoita. Meille ei ole tulossa petroolin tai metsänvihreän väristä seinää, jotka tuntuvat nykyään olevan muodissa. Meidän huonekalut eivät ole vanhoja tai kunnostettuja, konjakin värisiä lipastoja, vaan uusia ja suurin osa valkoisia. Meidän kodin värimaailma tulee olemaan mustaa, harmaata ja valkoista, aika pitkälti vanhan trendin ”valkoista valkoisella” villityksen mukainen, ehkä pienellä sipaisulla erikoisuutta ja pastellivärejä. Meille ei tule älytaloa, vaan yksinkertainen, ehkä hieman minimalistinen tavallinen suomalainen koti. Yksi asia, mikä meidän kodissamme tulee korostumaan, on luonnonvalo. Sen vuoksi juuri valkoinen on meidän mieleen, koska mikä korostaa paremmin luonnonvaloa kuin valkoinen ja vaalea sisustus.

Ehkä parempi nimi meidän projektille voisi olla minimalistinen-valkomustaharmaa-meidännäköinenkotirannalla! Mitä teille tulee mieleen kun puhutaan modernista kodista? Onko nykyään liikaa toinen toistaan samanlaisia koteja, uskaltaako nykyään tehdä omanlaisia ratkaisuja?

22.jpg

 

Loppuun vielä hieman siitä mitä me oikein ollaan touhuttu raksalla viimeaikoina. Pintoja nimittäin! Seinäpinnat ovat nyt pintamaalattu ja seuraavaksi päästään laittelemaan makuuhuoneisiin tehosteseiniä. Nykyään on suosittua maalata tehosteseinätkin, mutta me haluttiin vielä tapettia. Sitä siis laittelemaan! Vielä odotellaan viimeisiä laattoja, jotta saadaan kylpyhuoneen ja wc:n seinät laatoitettua ja tällä viikolla pitäisi tulla myös katto! Seurailkaahan meidän instagram-tiliä @modernitalorannalla johon päivitellään sitten kyllä intoa täynnä kunhan saadaan katto asennettua! Siellä myös fiilistelyä meidän keittiön ja eteisen laattialaatoista, joihin ihastuttiin ikihyviksi!

 

nimetön.jpg

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!
Terkuin Tarja

koti sisustus diy sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *