Appelsiinin hyödyntämisen tyydyttävyys: sitruksella höystetyt bataatti-porkkana-cashewkeitto ja suklaa-lakritsituorepuuro

En ole kirjoittanut aikoihin blogiin mutta paperille sitäkin enemmän. On tapahtunut niin paljon. Suurimpiin löydöksiini viime kuukausilta lukeutuvat oma jääkaappini ja sen täyttämisen lumoavat mahdollisuudet. 

Nämä reseptit haluan jakaa, koska olen niin äimistynyt makuyhdistelmistä. Tänään inspiroiduin hyötykäyttämään varsin villissä tuorepuurossa appelsiinin riekaleet, jotka jäivät jäljelle mehun puristamisesta silkkiseen sosekeittoon. Keiton reseptin taittelin kasaan netistä löytyneistä ohjeista. Erityisesti inspiroiduin appelsiinin kanssa tanssahteleva harissasta, joka on minulle uusi tuttavuus.

Tässä siis kaksi mielestäni varsin loistokasta ruokalajia, jotka saivat ainakin minut vaikeroimaan gastronomisesta nautinnosta:

 

Bataatti-porkkana-cashewkeitto

 

IMG_20180901_111408.jpg

 

oliiviöljyä kuullottamiseen

2 keskikokoista sipulia

3 valkosipulinkynttä

2 tl harissaa

1 bataatti

2 porkkanaa

1 prk kookosmaitoa (käytin kevytversiota, koska…)

3 dl cashewpähkinöitä

1 tomaatti

1 kasvisliemikuutio

5 dl vettä

1 rkl tahinia

1 appelsiinin mehu

1 rkl sitruunan mehua

halutessasi hieman suolaa

 

Proseduuri: 

Kuullota viipaloituja sipuleita öljyssä. Lisää harissa ja hetken päästä laiskasti pilkottu bataatti ja porkkanat sekä pähkinät. Sekoita joukkoon kookosmaito, vesi ja kasvisliemikuutio. Keittele lempeästi, kunnes keitto alkaa muheutua. Kaada ainekset blenderiin (olen hankkinut Rawmixin ja rakastunut) ja soseuta sileäksi. Lisää tahini sekä sitruksien mehut. Blendaa taas ja maista, lisää suolaa tarpeen mukaan. 

 

Appelsiininen suklaa-lakritsituorepuuro

IMG_20180901_111449.jpg

 

1 appelsiinin lihat

2 dl kaurahiutaleita

vajaa 1 dl hirssiä

1 dl kauramaitoa

vajaat 2 dl vettä

3 taatelia

2 tl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta

vajaa 1 tl lakritsijauhetta

vajaa 1 tl sitruunan mehua

maun mukaan suolaa

1 rkl chiansiemeniä

 

Proseduuri:

Heittele kaikki ainekset blenderiin, lukuun ottamatta chiansiemeniä. Erityisesti lakritsia ja kaakaota kannattaa lisätä maltillisesti, maistellen. Sekoita silkkiseksi. Sekoittele chiansiemenet lusikalla muutoin valmiiseen tuorepuuroon. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti, pari.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *