Kirje

Rakas lapseni,

 

kirjoitan sinulle nyt, koska tiedän, että olet ajatellut minua. En halua, että olet surullinen, että pelkäät. Sinun täytyykin saada tietää muutama asia. Olen pahoillani, että pystyn tähän vasta nyt – nyt kun näen kaiken kirkkaammin.

 

En koskaan halunnut satuttaa sinua. Tarkoitukseni oli olla sinulle niin hyvä kuin mahdollista. Turvallinen, rakastava, suvaitseva. En halunnut tuottaa sinulle sellaista oloa, joka pakottaisi sinut varmistamaan olemassaoloasi jokaiselta vastaantulijalta. Sinun olisi pitänyt kuulla se minulta. Että sinä riität, että olet täydellisen epätäydellinen juuri tuollaisena, riippumatta teoistasi.

 

Eikä minun ollut tarkoitus antaa sinun ymmärtää, että mikään ei riitä. Että jatkuva liike on elämä. Että minun arvostamani asiat olisivat sinun. Et osannut silloin vielä ajatella, että en ollut itsekään valinnut niitä, vaan ne annettiin minulle. Mutta sinun vahvuutesi on, että uskallat kysyä. Kysy, mitä sinä haluat, äläkä ota mallia minusta, vaikka sinua siihen silloin komensinkin. Minä olin heikko ja hauras, vaikka piti olla muuta, ja siinä kohtaa kompuroinkin: minä en koskaan uskaltanut kysyä.

 

Jatka siis tästä rohkein mielin. Älä vilkuile liikaa taaksesi, sillä minä olen kyllä siellä ja katson perääsi. Huomaa kuitenkin, ettet kulje minun jalanjäljissäni, et suinkaan, minä vain katselen. Luota itseesi. Luota siihen, että minä arvostan valintojasi.  Sinun ei tarvitse enää kuluttaa kallisarvoista elämääsi siihen, että mittaisit sitä minun varjossani. Olet tehnyt sitä jo nyt aivan liian kauan.

 

Vielä yhden asian tahdon sanoa sinulle: Anna anteeksi. Sen oppiminen jäi minulta kesken, ja siksi toivonkin, että sinä pystyisit siihen. Uskon sinun ymmärtävän, että juuri siinä tapahtuu merkittävä käännekohta, joka ei enää siirrä tätä kaikkea eteenpäin. Tämä voi kuulostaa kummalliselta, mutta on mahdollista, että juuri siksi koit mitä koit: voidaksesi oppia. Sinulla on käsissäsi kaikki elämän merkitys. Nyt on aika tuntea se. Katsele sitä rauhassa, tutustu siihen ja pohdi, mitä haluat sillä tehdä.

 

Sinulle kaikki on mahdollista.

 

Sinuun luottaen,

Minä, joka satutin sinua

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *