Selän peseminen on rakkautta

Lotrasin lenkin päälle suihkussa. Pesin ihan sienen ja pesuaineen kanssa, kun kerrankin tuli ihana hiki.

Selkään ei meinaa yltää millään itse. Varsinkin kun (vielä toistaiseksi) pitkä tukka on koko ajan tiellä. Se tarttuu vaan sieneen kiinni ja siinä sitä ollaan. Joka kerta kun näin käy, päädyn muistelemaan entisiä aikoja.

Herra A oli sellainen poikaystävä, joka osasi kyllä pitää naisestaan huolta. Silloin kun halusi. Käytiin usein yhdessä saunassa ja jopa ihan vaan suihkussa. Kullanmuruni näytti niin vitun hyvältä kiinteä, lihaksikas, pitkä vartalo saippuaisena. Siinä ihan käteni ulottuvilla.

Kinusin miltei joka kerta häntä saippuoimaan minut. Kunnes ymmärsin, että on lopputuloksen kannalta paljon tehokkaampaa olla pyytämättä. Opin siis pelaamaan. Tai niin kuvittelin, koska ei sekään lopulta tepsinyt. Jos häntä ei huvittanut, sain pestä selkäni itse. Ja pestä hänenkin selkänsä. Ja paljon muutakin. Halusin tai en – se on naisen homma. Ja hyvä nainen halusin kyllä olla.

Mutta silti herra A näytti hyvältä suihkussa, aina.

Nyt olen oikeasti rehellinen itselleni. Tässä ja nyt tunnustan: En taida ihan oikeasti tietää, mikä on parisuhteen idea.

Onko tärkeintä se, että toinen on edustuskelpoinen? Että hänestä voi olla niin ylpeä, että hänet haluaa ottaa mukaan kaikkialle? Että tietää, että hän on se, joka osaa avata ovet naisille, ottaa hatun pois päästä sisällä ja maksaa ravintolalaskun? Että hän on niin komea, ettei hetkekään epäröi, olisiko joku muu ehkä komeampi? Että hän näyttää suihkussa niin hyvältä, että unohtaa pestä sinun selkäsi?

Vai ehkä sittenkin se, että hän edustaa itseään ja on siinä maailman paras? Että hän tulee mukaasi kaikkialle vain, koska tahtoo tulla? Että tietää, että hän on se, josta naiset (erityisesti sinä!) yleensä pitävät, koska hän on ihan huipputyyppi; käyttää juuri sellaista hattua josta itse pitää ja hassutellessaan iskee sen sinun päähäsi ja nappaa kajalisi ja piirtää vielä viiksetkin nenäsi alle; voi tilata ravintolassa puolestasi, koska tietää, mitä haluat syödä, mutta tekeekin joskus källit ja tilaa jotain ihan muuta, koska tietää senkin, että sinun jos kenen tulisi kokeilla uusia asioita koska nautit siitä ja kaiken tämän päälle vieläpä kinuaa sinua maksamaan koko laskun ja teet sen vain koska yksinkertaisesti et voi kieltäytyä sillä rakastat häntä niin maan helvetisti? Että hänen ulkonäkönsä on vain osa sitä kokonaisuutta, johon niin kiinnyit? Että hän suihkussa vaatii saada saippuoida sinut ihan kokonaan, eikä päästä liukkaasta vartalostasi ikinä irti kunnes valutte yhtenä kuohkeana, vaaleanpunaisena vaahtona alas viemäristä?

En ehkä kestä.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *