Siäntö numero yks: Elä vetelehi ku mäne ja tie

 

Yliopisto tarjoo kevvääks niin paljo hommoo, että perse repiää. Päevät männöö iha suoroo soittova joko luvennola tae konneela istuissa. Immeiset näöttää toesillee pitkee nuamoo minkä kerkiivät, ku kaekila on se yks ja sama ressi. 

Mikä lienöö. Ee paena miuvva. 

Päevälä suap paukuttoo niitä referuattiloeta ja hutkiva tutkimuksen tynkee, mut mie pien kyllä huolen siitäkii, että piätä pittää piästä tuulettammaa.

Kolome perusasiata tae siäntövä. Tae ihe asiassa männäänpä neljälä:

1. Pittää antoo ihteesä syyvvä välilä, ilima ruokoo ee tule mittää muuta ko paha miel

2. Pittää olla aekoo juosta tahi muute liikkuva; salila suap hyvi purettuva sitä akressiota jos semmosta on, turhaan sitä toesile tarjoeloo jos siitä piäsöö muutenkii

3. Pittää keritä nukkuva, mielellää se kaheksa, yheksä tunteroesta yhe kierrokse aekana; päeväunila ee tie mittää, suappaha sennii ajan käöttöö jotennii muute, eekä tarvii sitte valittoo, että ku tunnit loppuu vuorokauvvesta keske – kaet ne nyt loppuu jos ei mittää järkevöö tie!

4. Pittää nähhä immeisiä, ja pittee huol siitä, ettei anna niihe nuaraspuolise elehvanti alapäetä muistuttavviin nuamoehe pilata ommoo päevee, päevvasto: muista naoroo välilä – parraemmillaa se tarttuu muihinnii!

Ja illala voeppii sitte hyvilä mieli körryytellä vaekka elokuvvii, ku on enshättää hoetana ne velevollisuuvvet poes alta. Ol muute yhellaesta pyssysottoo tuas. Ens kerrala mie halluun nähhä sitä raamoo. Kyllä luulis jonnii juone löötyvä elävänkuvan sankarinnii elämästä.

Kyllä immeinen tarvihtoo sitä rytmiä ja ryhtivä elämääsä. Vetelehtimälä ee tule mittää.

Muuta ku sitte se iso paha ressi. 

Ja uatteleppas sitä, että kyllä se kesäkii sieltä vielä tulloo. Mutta ensi meijjä on mäntävä läpi tästä kevväästä. Tehhää se nii että soep. Kyllä myö osataa ku vua halutaa.

Sielä se nimittäe uottaa. Lämmi järvives’ ja aienennii yks hyttyne ja toene kuikka laolamassa iha hollila. Miuvva aenennii motivoep.

img_4219.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *