Vinkit Vauvasta vaariin, mutta ei siltä väliltä -teemaiseen vappuun

1. Ota päätehtäväksi kaupungin parhaiden munkkien paistaminen. Kanna vastuuta siitä, että kaikki rakkaasi saavat niitä syödäkseen. Huolehdi suunnittelussa, että myös humalaisimmat laktoosi-intolerantikot välttyvät vatsavaivoilta.

2. Käy ruokakaupassa sekä ennen vappuruuhkia että niiden aikana – aivan kuten lapsiperheet(kin) tekevät. Osta tarjouksesta mämmiä. Varaudu siihen, että kaupat ovat vappupäivänä kiinni.

3. Älä juo alkoholia. Juo alkoholitonta päärynäsiideriä isosta pullosta –  aivan kuten ennenvanhaan. Ole iloinen, kun opettamasi nuoret tulevat juttelemaan sinulle ja tiedät, että voit keskustella ilman päihtymistilan piilottelua. Tunne olevasi hyvä esimerkki.

4. Päivittele nuorison humalatilaa. Muista mainita kolea sää, vähäinen vaatetus ja meluhaitat.

5. Tuputa munkkeja kaikille. Myös humalaisimmille laktoosi-intolerantikoille. Ota kehut vastaan nöyränä ja tiedä, että seuraavinakin vuosina sinun on pakko leipoa – identiteettisi ja muiden vuoksi. Moralisoi samalla hellästi rivien välistä heidän päätöntä juomistaan, mutta vasta sitten, jos he kysyvät, miksi olet selvinpäin.

6. Ala jossain vaiheessa tuntea itsesi aivan liian vanhaksi, väsyneeksi ja nälkäiseksi, ja jätä nuoriso juhlimaan. Kävele kerran kauppakadun päästä päähän ja päivittele vielä mielessäsi nuorison käytöstä. Voimaannuta itseäsi ajattelemalla: ”Onneksi minun ei enää tarvitse.” Syö kotona kunnon iltapala, ja viimeistele se mämmillä. Tiedosta, että toteutat itseäsi ja että se voi olla ainoastaan oikein.

7. Herää seuraavana aamuna ajoissa ja siivoa ensimmäiseksi eilisen jäljet (ts. tiskaa munkkien paistossa tarvitut astiat). Koe hetken aikaa huonoa omaatuntoa ja muista sitten, että et olekaan krapulassa. 

8. Ilahdu huomatessasi, että voit katsella Muumilaakson tarinoita kahvikupposesi kyytipojaksi. Katsele niitä ja koe turvallisuudentunteita.

9. Lähde lenkille harjulle (= sinne, missä opiskelijat muutaman tunnin päästä juhlistaisivat vappupäivää) ja toivo, ettet kohtaa sellaisia juhlijoita, jotka eivät missään vaiheessa lähteneetkään kotiin nukkumaan.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *