Sokeriton britakakku

DSC_0988.JPG

DSC_1015.JPG

Näin kesällä kaikki paikat tuntuvat pursuavan mitä ihanimmista britakakuista, joka aiheuttaa tietysti tällaiselle makeanrakastajalle ihan järkyttävän britahimon. Olen kuitenkin jälleen tehnyt varovaisia päätöksiä sen suhteen, että jätän (niin kuin olen tehnytkin) kaiken ylimääräisen makean pois. Ja valitettavasti ihan muuten vain keskiviikon ratoksi tehty britakakku kuuluu niihin. Britahaluni kasvoi kuitenkin sellaisiin mittoihin, että mun oli ihan pakko tehdä asialle jotain ja päätinkin kokeilla valmistaa ihan muina amatöörikokkeina sen sokerittomana versiona. 

Ja kappas vain siitä tuli jopa niin hyvää, että reseptin kehtaa jakaa teillekin. Tietenkään tätä sokeritonta versiota ei voi edes verrata oikeaan britakakkuun eikä se ole myöskään rasvamääränsä puolesta mikään fitness-kakku, muttei se haittaa koska sokeriahan mä tässä välttelen. Niin ja siis se oli oikeasti hyvää! Mutta nyt asiaan:

Sokeriton britakakku

Pohja:

125 g margariiniä tai voita

1 dl banaanijauhetta

3 kpl keltuaisia

1,5 dl maitoa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Pohjan päällinen:

3 kpl valkuaista

0,5 dl banaanijauhetta

2 rkl hunajaa

Täyte:

1 prk kookosmaitoa (suosittelen tähän tarkoitukseen Santa Marian Coconut Milkia)

(1 tl vanilijasokeria) 

1,5 banaania

reippaasti mansikoita

Koristeeksi:

1 prk kookosmaitoa 

paljon mansikoita

kourallinen mustikoita

DSC_1027.JPG

Valmistus:

1. Sekoita vehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään. Vatkaa margariini tai voi sekä banaanijauhe sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan, jonka jälkeen vatkaa vielä sekaan puolet jauhoseoksesta ja puolet maidosta. Lisää tämän jälkeen seokseen loput jauhoista sekä maidosta ja vatkaa tasaiseksi. 

2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele voilla keskelle suorakaiteen muotoinen alue ja levitä taikina tasaisesti sen päälle. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää mukaan lopuksi vatkaten banaanijauhe sekä hunaja. Levitä seos pelillä olevan pohjan päälle.

3. Paista 175- asteessa noin 20-30 min ja anna jäähtyä.

4. Erottele yön yli jääkaapissa olleista kookosmaidoista kirkas neste sekä paksu valkoinen osuus. Vatkaa paksumpi sisältö sähkövatkaimella vaahdoksi ja lisää halutessasi joukkoon 1 tl vanilijasokeria. Jos vaahdosta tulee liian löysää, laita kookoskermavaahto hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jolloin se paksunee.

5. Halkaise uunista tulleen sekä jäähtyneen Britakakun pohja poikittain ja levitä toiselle puolelle puolet kookoskermavaahdosta. Pilko päälle banaanit sekä reilusti mansikoita. Nosta toinen puoli Britakakun pohjasta täytteen päälle, ja levitä loput kookoskermavaahdosta koko komeuden päälle. Koristele mansikoilla sekä mustikoilla tai muilla haluamillasi marjoilla. 

Ihanaa Juhannusta tyypit!

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma