Alkuun ajatuksia terveellisistä elämäntavoista

Lähdetään heti alkuun liikkeelle siitä periaatteesta, mikä edellä pyrin arkeani elämään eli terveellisistä elämäntavoista. Terveellisiin elämäntapoihin ei omasta mielestäni kuulu sanat dieetti, ruokavalio eikä välttämättä edes treeniohjelma. Elämäntavat voivat olla terveelliset olet sitten salitreenaaja, tykkäät ryhmäliikunnasta tai esimerkiksi teet fyysistä työtä. Tärkeintä on pysyä liikkeellä, on tapa mikä tahansa. Ruokavalion ei myöskään mielestäni tarvitse olla ammattilaisen suunnittelema tarkka kaavio, kunhan saat kaikki tärkeät ravintoaineet ruuastasi ja muistat myös nauttia aterioistasi. Terveellinen elämäntapa ei siis olekaan mikään utopistinen sanonta, jota olisi mahdotonta toteuttaa. Se tarkoittaa vain normaalia ruokaa ja liikuntaa siinä määrin, että tuntee itsensä terveeksi.

En kuitenkaan sano, etteikö terveelliset elämäntavat voisi tarkoittaa laihdutusta, painonhallintaa, lihasten kasvatusta tai jotain muuta mitä tavoittelet. Itseasiassa pienet pitkäjänteisesti toteutetut asiat tuottavat yleensä paremman ja kestävämmän tuloksen kuin lyhyet dieetit, joita on mahdotonta toteuttaa pidemmällä aikavälillä. Tarkoitus on saavuttaa ne omat tavoitteet niin, että matka kohti tavoitetta olisi mahdollisimman miellyttävä ja tuottaisi hyvää oloa. 

IMG_4002.JPG

 

Ensin pitää kuitenkin löytää se, mistä juuri itselle tulee hyvä olo! Esimerkiksi mulla se tarkoittaa säännöllistä salitreeniä, päivittäistä aerobista liikuntaa työmatkapyöräilyn muodossa ja ruokailutottumuksia, mistä tulee virkeä ja hyvinvoiva olo. En noudata dieettiä tai muuenkaan tarkkaa ruokavaliota. Syön monipuolisesti ja terveellisesti, mutta en rankaise itseäni herkuttelusta.

Blogissani hyvä olo edellä treenataan, syödään, herkutellaan ja muistetaan nauttia elämästä! Jatkossa tulet löytämään täältä ajatuksia terveellisestä ruuasta, treenivinkkejä ja motivaatiota jatkaa kohti omaa tavoitetta pitäen mielessä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin 🙂

hyvinvointi terveys mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *