Älä käytä huumeita Aasiassa

No, mistä tämän nyt alkaisi. Ei ole ihan helppo alkaa avautumaan asiasta joka on itselle vieläkin kipeä, mutta toivon toipumista ja eheytymistä kirjoittamisen kautta.

Kelataas vähän aikaa taaksepäin sellaiset 11 kuukautta.

Olin ollut malesiassa yhtämittaa jo 2.5 vuotta ja siitä lähes vuoden islamin uskoon ”kääntyneenä”. En tiedä parempaa sanaa englannin ’convert’ sanalle, joten puhun itsestäni käännynnäisenä. 

Olin ihastunut muutamaan otteeseen paikalliseen mieheen ja särkenyt sydämeni joka ikinen kerta. Asuin pienellä saarella joka on kuuluisa biletys-/turisti miljöö. Itse en juurikaan biletellyt ensimmäisen 6 kuukauden alkuhuuman jälkeen. Lähinnä istuin kotona paikallisten kämppisten kanssa. 

Kävi niin että eräs ruotsalainen ystäväni ja hänen paikallinen poikaystävänsä jäivät kiinni huumeista. Eikä ihan mistään perus kukkasista vaan ice-huumeesta joka on katunimi crystal methille

Autoin tätä tyttöä saamaan yhteyden vanhempiinsa Ruotsissa ja pidin yhteyttä ruotsin suurlähetystöön. Kävin paikallisella poliisilaitoksella useampaan otteeseen juttelemassa jutun johdossa olevien tutkijoiden kanssa. Sain myös erikoisluvalla tavata tätä tutkintavankeudessa olevaa ruotsalaistyttöä. 

Juttu eteni ja ystäväni tunnusti minulle mitä oikeasti oli tapahtunut ja ketkä olivat asiassa osallisina. Sain myös tietää mistä ystävääni ja hänen poikaystäväänsä epältiin. Heidän virtsakokeidensa perusteella heitä epäiltiin crystal methin ja kannabiksen laittomasta käytöstä ja sen hankkimisesta. Vaarana oli että heitä tultaisiin syyttämään ylläolevien lisäksi myös näiden aineiden välittämisestä, vaikka ystäväni ja poikaystävänsä olivat ostaneet ainetta vain oman riippuvuutensa ruokkimiseksi.

Kerroin johtavalle tutkijalle ystäväni kertoman perusteella, kuka oli diileri ja että ystäväni ja poikaystävänsä olivat vain riippuvaisia. Tutkija uskoi minua ja kertoi että antamani nimi oli jo tuttu poliisille ja tämä kyseinen herra olikin pidätetty samaan aikaan ystäväpariskunnan kanssa. 

Huom. Olin siis joka ikinen kerta poliisilaitoksella käydessäni pukeutunut musliminaisen kaapuun ja huiviin, ja puhuin myös Koraanista tutkijoiden kanssa. He vaikuttivat tyytyväisiltä nähdessään länsimaisen sinkkunaisen puhuvan islamista. Kerroin heille myös että ruotsalainen ystäväni on äskettäin kääntynyt muslimiksi ja pyysin että he auttaisivat häntä parhaansa mukaan.

Päätutkija kertoi minulle että aikoo painostaa syyttäjää jättämään raskaammat syytteet ja syyttämään tätä pariskuntaa vain käyttörikoksesta. Tuomio olisi maksimissaan noin 2000-3000 paikallista rahaa (800-1000€) tai maksimissaan 2 vuotta vankeutta.

Ystäväni istui kolme kuukautta malesian yhdessä isoimmista vankiloista,  jossa häntä opetettiin islaminuskossa (malesialaisittain) ja hän oppi rukoilemaan. Pääsin tapaamaan häntä kerran tässä suurvankilassa sen jälkeen kun hänet siirrettiin saarelta rannikolle. 

Aika karut oltavat siellä näytti olevan. Iso hatunnosto ystävälleni joka sieltä selvisi hengissä ja hyvinvoivana pois. 

Hän oli jo laihtunut aineidenkäyttönsä takia varmastikin lähes 20 kiloa eikä vankilaruoka  (tai sen vähäisyys) häntä lihottanut. 

Vihdoin koitti oikeudenkäynti jossa olin myös paikalla ja tuomioksi tuli sakkotuomio. Olin hyvin helpottunut. 

Samaan aikaan minulle tuli kuumat oltavat kun aloin ymmärtää että jos sana kiertää vähänkin osallisuudestani hänen auttamiseksi,  minut leimataan vasikaksi ja malesiassa ei vasikoita ainoastaan hakata, vaan myös raiskataan ja tapetaan

Päätin että on oikea aika lähteä saarelta lopullisesti pois. En pystynyt elämään pelossa enää kauempaa. 

Päädyin erään ’uskonlahkon’ yhteisöön keskelle viidakkoa. Tämä onkin jo sitten seuraava juttu. 

Palataan. 🙂

suhteet oma-elama suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *