Harkinnanvarainen kuntoutus

Kuntoutus. Sana mistä tulee mieleen tapaturmassa loukkaantuneet. Tai vammautuneet. Tai vammaiset ylipäätään. Sana, mikä kuitenkaan ei liity minuun mitenkään.

Kun sain diagnoosin, neurologi ei mitenkään ohjannut mua sopeutumisvalmennukseen tai muuhunkaan tietopäivään. Sain hoitajalta vaan läjän esitteitä mäsästä. Ystäväni, kuka sairastaa tätä samaa paskaa, kysyi heti minulta, että kai mut ohjattiin sopeutumisvalmennukseen tai muuhun vastaavaan. Olin ihan hölmistyneenä, että no ei. Tämän jälkeen aloin omatoimisesti selvittämään mm.  vertaitukea. Neuroliiton sivuilta löysin tietopäivän, johon osallistuin mieheni kanssa. Mutta kuntoutus, e-hei. Ei koske minua.

Mutta mieli on alkanut muuttumaan. Neuroliiton sivuilta tutkailin jo aiemmin tämän vuoden kuntoutustarjontaa ja ajattelin, että avokuntoutus voisi olla mulle sopiva juttu. Kerran viikossa syksyn ajan. Siispä tartuin tuumasta toimeen ja kävin omalla työterveyslääkärillä hakemassa B-lausunnon, mikä tuli liittää Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen hakemukseen. Lääkäri lupasi laittaa lausunnon suoraan Kelaan ja kopion mulle postitse kotiin. Täyttelin Kelan hakemuksen asiointipalvelussa ja jäin jännityksellä odottamaan päätöstä. Mietin kuitenkin, että olenkohan liian hyväkuntoinen osallistumaan kuntoutukseen, kun en yhtään tiedä millä perusteella noita myönnetään.

Aamulla päätin kirjautua Kelan asiointipalveluun. Ja huomasin, että päätös olikin annettu juuri eilen.

20190125_065136(1).jpg

Eli jei! Mulle myönnettiin syksylle kuntoutus. Vähän melkein alkoi jo jännittämään. Nyt pitäisi ilmeisesti alkaa selvittelemään kuntoutusraha-asioita, eli tuleeko mun itseni hakea sitä Kelasta vai saanko palkkaa ko. päiviltä ja työnantaja hakee sen puolestani Kelasta. Oon kyllä niin pihalla noista, koska ei ole koskaan tarvinut miettiä vastaavia asioita. Pitää varmaan harkita Neuroneuvontan soittamista.

Mutta viikonloppu on ihan juuri ovella, mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *