Vuosihuolto

Vuosihuollossa käyty. Kyllä osasi ahdistaa ennen sinne menoa.

Pään kuvissa ei ollut mitään muutoksia ja kuvat näyttivät hyviltä. Mitä  tarkoittaa nyt sitä, että kaks vuotta Aubagiota syöneenä eikä muutoksia ole ilmaantunut, että vuosikontrollimagneettikuvaus on nyt loppunt. Kuvataan vasta, mikäli katsotaan tarpeelliseksi, mikäli oireita ilmaantuu. Vuosikontrollit kyllä jatkuu joka vuosi.

Käytiin läpi lääkitystäni. Sain luvan ottaa Noritrenin pienenä annoksena takaisin, jotta nukkuisin paremmin. Noritrenin lopettamisen jälkeen olen nukkunut todella huonosti, heräillyt pitkin yötä. Sillä saattaa olla yhteisvaikutuksia Venlafaxinin kanssa, joten mun tulee tarkasti seurata niitä. Koska mikäli niitä tulee, niin silloin täytyy jättää Noritren pois. Lisäksi Betmiga kulkee edelleen kuureittain mukana, yliaktiivinen rakko ei ole ihan niin aktiivinen sitä syödessä.

Neurologi teki perusneurologiset testit. Muutoin menivät hyvin, mutta viivakävelyssä mulla tuntui olevan suuria haasteita. Tätä ei aiemmin juuri ole huomannut. Lisäksi mainitsin yöllisistä syljen väärään kurkkuun nielemisistä (mitä nyt ei onneksi ole ollut pitkään aikaan) ja hän kirjoitti kuitenkin lähetteen puheterapeutille. Aika tulee sitten joskus postitse.

Käytiin läpi elämääni. Kerroin, että tunnen, että jalkani on huonontuneet, jäykistyneet. Aamuisin ihan pökkelöt, köpököpökävelyä aina vessaan. Mutta kuitenkin jaksan ja pystyn kävelemään pitkiäkin matkoja. Kesällä ennätys yhden päivän aikana on 19 kilometriä. Muutoin kyllä maltillisempia lenkkejä, ehkä 7-10 kilometrin välillä, siis silloin, kun jaksaa lähteä ulos. Eli ei ole joka päiväistä, eikä joka viikkoistakaan. Työt estää. Sairauslomalla jaksoin noin joka toinen päivä käydä. Joka toinen päivä puolestaan oli kooma- ja lepopäivä.

Kerroin, että asuntomme on myynnissä ja kuinka kovasti jo haluaisin muuttaa helpompaan asuntoon. Nykyinen kaksikerroksinen, suuri paritalo, ei ole ihan omiaan minulle. Kukaan ei kuitenkaan ole osoittanut kiinnostusta asuntoamme kohtaan. Yksi asunto meillä olisi jo kiikarissa, mutta tulomme eivät luultavasti riitä asunnon ostoon. Ainakaan lainalaskurin mukaan. Lainahakemus on parhaillaan pankin käsittelyssä. Kerroin, kuinka muutto ja etenkin sen odottelu aiheittaa lievää stressiä. Mikäli nykyinen asunto menisi kaupaksi, ei olisi ongelmaa lainan suhteen. Lisäksi kahden asunnon loukku ei myöskään kovin houkuttele.

Kerroin myös, että työpaikkani on muuttamassa ilmeisesti syys-lokakuussa. Työhuoneet vaihtuu avokonttoriksi.l Tässä vaiheessa neurologi irvisti. ja tiedän, avokonttori ei suurella todennäköisyydellä ole hyväksi minulle. Liikaa hälyä, ihmisiä, häiriötekijöitä. Työhuoneessakin mulla tuppaa välillä olemaan keskittymisvaikeuksia (niinkun muutenkin elämässä), niin avokonttorissa se varmaan ilmenee vielä pahemmin.

Eli suuria muutoksia tulossa. Niin suuria, että stressaamalla varmasti saa itselleen laukaistua pahenemisvaiheen. Siispä …

Kuntoutukseni alkoi viime torstaina. Meitä osallistuu siihen seitsemän mäsää. Ja viimeksi kun mainitsin, että mulla on kieskiviikkona Juha Multaselle soittoaika, niin sain kuulla, että hän on kuntoutuksemme neurologi ja mulla onkin hänelle heti torstai-aamuna varattu aika. Olen kyllä tyytyväinen, etät juuri hän on kuntoutuksen neurologi. Muutoin syksyn aikataulu näyttää tiukan asiapitoiselta, mutta erittäin hyvältä. Mukana on mm. toimintaterapeutti, fysioterapeutti, ravintoterapeutti, sairaanhoitaja… Innolla kyllä odotan mitä tuleman pitää.  Lisää kuntoutuksesta myöhemmin syksyllä.

Nyt jään odottelemaan pankin lainapäätöstä, elämme jännittäviä aikoja.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *